Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Ποια πτυχία υπόσχονται μεγάλες απολαβές;


Το μεγάλο ερώτημα στο μυαλό κάθε μαθητή που θέλει να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο είναι: ποιο πτυχίο θα μου δώσει τις καλύτερες ευκαιρίες επαγγελματικής επιτυχίας;

Αυτή η ερώτηση είναι συχνή ακόμη και στο μυαλό ανθρώπων που εργάζονται ήδη, ωστόσο δεν μπαίνουν πολλοί στη διαδικασία να καθίσουν στα αμφιθέατρα ξανά...

Λάβετε υπ’ όψιν τα παρακάτω στοιχεία που προκύπτουν από μελέτη μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονται στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Το 32% των δισεκατομμυριούχων από τη λίστα δεν έχουν καν πτυχίο πανεπιστημίου. Οι πιο διάσημοι εξ αυτών είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, Μπιλ Γκέιτς, η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο αποθανών, συνιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς, ο συνιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκεμπεργκ. Ενώ ο δυσλεκτικός, Ρίτσαρντ Μπράνσον δεν τα παράτησε, όπως οι προηγούμενοι στο πανεπιστήμιο, αλλά στο σχολείο.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τη μελέτη της λίστας είναι εντυπωσιακά. Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων με πτυχία σχετικά με τις τέχνες είναι τριπλάσιος από τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων με πτυχία σχετικά με τα μαθηματικά ή τις επιστήμες.

Ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 68 χρόνια.

Οπότε ποιο είναι το πτυχία που μπορεί να σας κάνει πλούσιους;

Δείτε τη λίστα με τα πτυχία των δισεκατομμυριούχων:

- Το 32% δεν έχει πτυχίο.
- Το 22% έχει πτυχίο Μηχανικού.
- Το 12% έχει πτυχίο τη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
- Το 10% διάφορα άλλα.
- Το 9% έχει πτυχίο σχετικό με τις Τέχνες.
- Το 8% έχει πτυχίο στα Οικονομικά.
- Το 2% έχει πτυχίο στις Επιστήμες.
- Και το 2% έχει πτυχίο στα Μαθηματικά.

Πάντως, η αμερικανική ένωση διεξήγαγε μία έρευνα στα αμερικανικά πανεπιστήμια για το ποιοι φοιτητές  θα δεχτούν κατά πάσα πιθανότητα μία προσφορά εργασίας πριν καν αποφοιτήσουν.

Παρακάτω, δείτε το Top 10 των Σχολών:

- Υπολογιστές
- Οικονομικά
- Λογιστικά
- Μηχανικοί
- Διοίκηση Επιχειρήσεων
- Κοινωνιολογία
- Μαθηματικά - Στατιστική
- Ψυχολογία
- Ιστορία / Πολιτικές Επιστήμες
- Υγεία
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου