Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

3.000 θέσεις στην Υγεία

                                Η πλειονότητα των θέσεων που θα καλυφθούν αφορά βοηθούς νοσηλευτές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Περίπου 3.000 θέσεις αναμένεται να καλυφθούν, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, σε φορείς που υπάγονται στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη λάβει το αίτημα, ενώ η πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνεται στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (Αττική), η οποία θα καλύψει 680 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων. Σε 616 ανέρχονται οι θέσεις που αντιστοιχούν στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια, ενώ στην 3η ΥΠΕ θα πληρωθούν 280 θέσεις, στην 4 ΥΠΕ 244 θέσεις, στην 5η ΥΠΕ 130 θέσεις, στην 6η ΥΠΕ 430 θέσεις και, τέλος, στην 7η ΥΠΕ 197 θέσεις.

Μεγάλος αριθμός θέσεων αφορά Βοηθούς Νοσηλευτές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (860 θέσεις), Υπαλλήλους Γενικών Καθηκόντων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (360 θέσεις) και Διοικητικό Προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων και όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (680 θέσεις). Σε 167 ανέρχονται οι θέσεις για Βοηθούς Νοσηλευτές ΔΕ και Νοσηλευτές ΤΕ, ενώ περίπου 140 θέσεις αφορούν προσωπικό με ειδικότητας Πληροφορικής. Οι αποδοχές θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ τον μήνα (17,27 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών), έως 495,25 ευρώ τον μήνα (19,81 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους 25 ετών και άνω), αυξημένες κατά περίπου 5 ευρώ μηνιαίως από τις αρχικές.

Δικαιούχοι
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ για την προώθηση της απασχόλησης έχουν όσοι ανήκουν στις εξής κατηγορίες:
 • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
 • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
 • Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
 • Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ - Ανεργοι πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Τα κριτήρια κατάταξης
Οι ωφελούμενοι θα επιλέγονται και θα κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης.

Σημαντικό ρόλο παίζει το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου, το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία και ο αριθμός ανήλικων τέκνων.
9 σχόλια:

 1. Ας μου επιτρέψετε στο άρθρο σας να κάνω μια σημαντική διευκρίνιση: οι Νοσηλευτές είναι μόνον ΤΕ και ΠΕ (Ν. 1579/85). ΟΙ ΔΕ είναι βοηθοί νοσηλευτών (ΠΔ 210/2001) και ως εκ τούτου δεν έχουν τον επαγγελματικό τίτλο του Νοσηλευτή.
  Σας ευχαριστώ και ελπίζω να διορθώσετε τη σημαντική για εμάς τους Νοσηλευτές, ανακρίβεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσυ αγαπητε Τ.Ε νοσηλευτη που τονιζεις την διαφορα οπου βρεθεις κ οποθ σταθεις...θελοντας κ μη παντα θα χεις κατι κοινο με εναν Δ.Ε...θα μα στε ΑΝΕΡΓΟΙ Κ ΟΙ ΔΥΟ...

   Διαγραφή
  2. Τε νοσηλευτη,συναδελφε μου ανεργε...σου φτανουν 20ε την ημερα για να ζησεις κ σε ενοχλει ο τιτλος???απ οτι ειδα μισθολογικα στο ιδιο καζανι σας εχει......

   Διαγραφή
 2. Σας ευχαριστούμε για την επισήμανση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πότε περίπου θα ξεκινήσει συτό το πρόγραμμα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φιλε μην κάνεις έτσι και εμείς νοσηλευτες σπουδασαμε. Ασε που τα ίδια πράγματα κανουμε αλλιως οπως τα λες να κανετε εσεις τα βασικα και εμείς λοιπον να σας βοηθαμε. Τι υποτίμηση..
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ποτέ ξεκινάνε οι αιτήσεις και που θα υποβάλλονται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Να μου επιτρέψετε με τη σειρα μου να σας πω και γω πως οι νοσηλευτές ΔΕ διδάσκονται ακριβώς τα ιδια σε σχέση με των ΤΕΙ , ΠΕ η μόνη διαφορά είναι οτι τους ΔΕ τους έχετε του πεταματού για τις βαριές δουλειές μπάνια, καθαρισμούς{ξεσκατισματα} ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕ ΚΑΙ ΠΕ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΤΕΙ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΤΟΥΣΑΝ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ 6ΜΗΝΟ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕ ΠΟΥ Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.ΕΝΑ ΤΙΤΛΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Η ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ...ΕΙΜΑΙ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΕ ΜΕ ΡΩΤΑΓΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ... ΑΠΟΡΩ ΤΙ ΕΜΑΘΕ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ

   Διαγραφή