Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας «Επιχειρώντας αλλιώς»


Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και υψηλή προσέλευση κοινού, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το 2ο Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Το Συνέδριο αποτελεί μία πρωτοβουλία του British Council Greece και της Α.Σ. ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ (στην οποία συμπράττουν η ΕΛΕΠΑΠ, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, η MENTORING ΑΕ και το ΕΒΕΑ), με τη συνεργασία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ένταξης «Αμφιτρίτη Κοιν.Σ.Επ.» και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Το συνέδριο με τίτλο «Επιχειρώντας αλλιώς» και υπότιτλο «Τάσεις, Ευκαιρίες και προκλήσεις για την ανάπτυξη βιώσιμων Κοινωνικών Επιχειρήσεων», συμπεριλάμβανε κύριο και παράλληλο πρόγραμμα και προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών νέων, κοινωνικών (και μη) επιχειρηματιών, επιστημόνων οι οποίοι αποκόμισαν γνώσεις και πληροφορίες για επιτυχημένες πρακτικές στο χώρο του κοινωνικού επιχειρείν, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν η Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ και της ΕΛΕΠΑΠ, κ. Μαριάννα Μόσχου, ο Director του BritishCouncilGreeceκ. AnthonyBuckby, oΕπικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

Το παράλληλο πρόγραμμα έκλεισε με το workshop με τίτλο «Πρακτικές κοινωνικής επιχειρηματικότητας για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας/πρόνοιας». Σε αυτό συμμετείχαν ο κ. Ζαχαριουδάκης, επιστημονικός υπεύθυνος της Κοιν.Σ.Επ. HELP και ο κ. Ζηδιανάκης, Πρόεδρος της Δ.Ε. της Κοιν.Σ.Επ. Ασκληπειάδες, ενώ ο κ. King, ManagingDirector της AddictionsUK με skype video call. Οι κοινωνικοί επιχειρηματίες παρουσίασαν τις επιχειρήσεις τους, δίνοντας έμφαση στο κοινωνικό αντίκτυπο των υπηρεσιών τους.

Το συνέδριο (κύριο και παράλληλο πρόγραμμα) έκλεισαν οι έξι συντονιστές του συνεδρίου οι οποίοι παρουσίασαν τα κύρια σημεία των ενοτήτων τους καθώς επίσης και τα ευρήματα της κάθε ενότητας.

Το κλείσιμο του συνεδρίου ακολούθησε η απονομή των Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2014, τα οποία συνδιοργανώνουν το British Council , η Α.Σ. ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas και τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Χορηγοί του Συνεδρίου και των Βραβείων Social Business Excellence Awards ήταν η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το Ίδρυμα Μποδοσάκη,ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού/ΕΟΤ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, το ATHEXGroup / Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, η ΒΙΑΝΕΞ AE, η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΗ, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς /OΛΠ AE, η SANOFI, η Interamerican, η ΔΕΠΑ, η Coco-Mat ,η ΕQA Hellas, η ΙΑΠΕΤΟΣ, η Greek Geeks, η Run Communications, το Δικηγορικό Γραφείο Μπρούστας και Συνεργάτες, η Basement Productions και η Mentoring ΑΕ, η Hytra. Τα βραβεία έχουν φιλοτεχνηθεί από τη διεθνούς φήμης γλύπτρια κα Αγγέλικα Κοροβέση.

Xορηγοί Eπικοινωνίας του Συνεδρίου ήταν οι: NEPIT, Novalifε, Εφημερίδα Καθημερινή, Newsbomb.gr, Global Sustain, epixeiro.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου