Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Εθνική: Ξεκινούν πρακτική άσκηση οι 100 αριστούχοι πτυχιούχοι


Πρακτική άσκηση σε μονάδες της Εθνικής Τράπεζας άρχισαν από προχθες 100 αριστούχοι πτυχιούχοι, υπότροφοι για μεταπτυχιακές σπουδές, βάσει προγράμματος συνεργασίας της Εθνικής Τράπεζας με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, που προβλέπει διετείς σπουδές και πρακτική άσκηση αλλά και στη συνέχεια διετή πλήρη απασχόληση.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος, παράλληλα με τις πτυχιακές τους σπουδές, οι συμμετέχοντες, μέσα από εναλλαγές θέσεων σε Καταστήματα και Μονάδες της Εθνικής, θα αποκτήσουν εμπειρία στην Τραπεζική. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών και της πρακτικής άσκησης θα προσληφθούν, με πλήρη απασχόληση, για τουλάχιστον 2 χρόνια στην Εθνική Τράπεζα.

Σε ημερίδα που διοργανώθηκε για την υποδοχή στον Όμιλο της Εθνικής των υποτρόφων αριστούχων, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Γεώργιος Ζανιάς επεσήμανε ότι το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, αποτέλεσμα συνεργασίας του ΙΚΥ και της Εθνικής, σημαίνει πολλά και δείχνει το δρόμο για το μέλλον, αφού στηρίζεται σε αξιοκρατικές διαδικασίες και προωθούν τη συνεργασία Πανεπιστημίων και επιχειρήσεων. Στην εποχή της μεγάλης κρίσης και της τεράστιας ανεργίας που διανύουμε, η διασφάλιση της αξιοκρατίας αποτελεί τον υπ΄αριθμόν ένα παράγοντα δικαιοσύνης. Χωρίς της επιλογή των πιο άξιων, η κρίση που τώρα φεύγει δεν θα αργήσει να ξανάρθει, τόνισε ο κ. Ζανιάς και πρόσθεσε το πρόγραμμα αυτό δείχνει και το δρόμο συνεργασίας Πανεπιστημίων και επιχειρήσεων όπου υστερεί πολύ η χώρα μας. Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Εθνικής είπε : «είσαστε η νέα γενιά που καλείται να αποφύγει τα λάθη της δικής μου γενιάς και να δημιουργήσει μια χώρα πιο δίκαιη και πιο ανταγωνιστική όπως απαιτεί το παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον μέσα στο οποίο αναγκαστικά ζούμε και το περιβάλλον του Ευρώ μέσα οποίο επιλέξαμε να ζούμε».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς τόνισε την σημασία της πρώτης συνεργασίας του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών με την Εθνική Τράπεζα για την αποτελεσματική σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και επεσήμανε ότι η Εθνική πιστεύει και επενδύει με όλες τις δυνάμεις της στην νέα γενιά της χώρας. Αναφέρθηκε στις αξιακές αρχές της Τράπεζας και στο ομαδικό πνεύμα συνεργασίας τονίζοντας επιγραμματικά ότι « η πελατοκεντρική φιλοσοφία της Εθνικής υλοποιείται μόνο μέσα από μια ομαδική συναντίληψη».

Η Πρόεδρος του ΙΚΥ κ. Έφη Μπάσδρα επεσήμανε την καινοτόμο πρωτοβουλία του Ιδρύματος για την σύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας αλλά και την επιβράβευση των αρίστων.

Στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας με το ΙΚΥ, προβλέπεται επίσης και η ενίσχυση με υποτροφίες 10 νέων ερευνητών ελληνικών ΑΕΙ για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής σε εξειδικεύσεις του τομέα των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, και πιο συγκεκριμένα στους τομείς του αρχαίου και βυζαντινού πολιτισμού, της ιστορίας και φιλοσοφίας των επιστημών, των πολιτικών επιστημών, της φιλοσοφίας, της παιδαγωγικής, της γλωσσολογίας και της λογοτεχνίας.

Τέλος, στην προσπάθεια να ενισχυθεί η εξωστρέφεια και η συμμετοχή ελλήνων φοιτητών σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς, η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε και τη χρηματοδότηση ομάδων φοιτητών των Νομικών σχολών της χώρας, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο διεθνή διαγωνισμό προσομοίωση της λειτουργίας των Ηνωμένων Εθνών (World Model United Nations – MUN) για τα επόμενα χρόνια.

Πέραν αυτών, η Εθνική θα συνεχίσει να προσφέρει πάνω από 1.000 θέσεις πρακτικής άσκησης σε φοιτητές ΑΕΙ και ΑΤΕΙ συμβάλλοντας έμπρακτα στη διασύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Επίσης, το 2015 θα θεσμοθετηθεί πρόγραμμα ανάπτυξης στελεχών (Management Development Programme) διετούς διάρκειας για τελειόφοιτους και απόφοιτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Όλες οι παραπάνω δράσεις σε συνδυασμό με την πρόσληψη 122 νέων πτυχιούχων μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα για την στελέχωση καταστημάτων της περιφέρειας, θα συμβάλλουν στην σταδιακή αλλά ουσιαστική ενίσχυση και ανανέωση του προσωπικού της Τράπεζας με νέο και ποιοτικό στελεχιακό δυναμικό. Στόχος για την Εθνική Τράπεζα αποτελεί η ανάληψη του πρωταγωνιστικού ρόλου που αρμόζει σε έναν Οργανισμό του μεγέθους της, για την σύγκλιση της ελληνικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας με σημαντικά και αμοιβαία οφέλη για όλους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου