Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Ελληνική επιχειρηματικότητα στον «Δρόμο του Μεταξιού»

Ισχυρή επιχειρηματική εκπροσώπηση είχε η πατρίδα μας στον «Δρόμο του Μεταξιού» που φαίνεται να ανοίγει εκ παραλλήλου δρόμους αμφίδρομων επιχειρηματικών διασυνδέσεων με την τεράστια αγορά της Κίνας.

Το καινοτόμο και διεθνές «One belt, one road» στα πλαίσια του CEEC China, -μιας επιχειρηματικής συσπείρωσης 16 χωρών της Ευρώπης και 500 Κινεζικών Ενώσεων και Επιμελητηρίων- εντάσσεται σε μια αναπτυσσόμενη ενίσχυση οικονομικών και εμπορικών συνεργασιών, χρηματοοικονομικών επενδύσεων και ανταλλαγής υπηρεσιών ανάμεσα στις δύο χώρες με τη μακραίωνη ιστορική, κοινωνική και πολιτιστική διαδρομή. Την εναρκτήρια συνεδρίαση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κίνα κ. Βασίλης Ξηρός.

Δεκαοκτώ Ελληνικές επιχειρήσεις με διαφορετικά μεγέθη και αντικείμενα εργασιών, μέσω της Ελληνοκινεζικής Ένωσης Οικονομικής, Κοινωνικής και Πολιτιστικής Επικοινωνίας και της BFG Group Καπερώνη Α.Ε, μετείχαν από 2-8 Δεκεμβρίου 2017 στη σημαντική αυτή διοργάνωση που περιλάμβανε το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιμελητηρίων και Ενώσεων το οποίο διεξήχθη στις 6 Δεκεμβρίου στην πόλη Wenzhou, αλλά και την επίσημη τελετή εγκαινίων του βιομηχανικού και εμπορικού πάρκου «Central and Eastern European Industrial Park Zhejiang» που θα λειτουργεί στο εξής σε ετήσια βάση στην πόλη Huzhou.

Στην επιχειρηματική αποστολή από πλευράς της Ελλάδας, μετείχαν: Το Εργαστήριο Γραφικών, Πολυμέσων και Γεωγραφικών Συστημάτων του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (ΤΜΗΥΠ) του Πανεπιστημίου Πατρών, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων «Βίκος Α.Ε», o «Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου» με τους εγνωσμένης ποιότητας Μοσχάτους Οίνους που κέντρισαν το ενδιαφέρον των Κινέζων επιχειρηματιών, η τεχνολογικά εξελιγμένη μονάδα παραγωγής φωτιστικών σωμάτων led «SIRECLED HELLAS S.A», η εταιρία βιομηχανικών μισθώσεων «MEDITAREAN S.A», οι ελαιοπαραγωγικές επιχειρήσεις «NOEMA OLIVE OIL» και «AIOLEA», η εταιρία τυποποίησης μελιού «MELISSENCE», οι εταιρίες παραγωγής φυτικών καλλυντικών «FILLIANNA HEATH-BEAUTY-CARΕ» και «BIOGER», η «Business Financial Group Kaperoni», η εταιρία εξαγωγών αγροτικών προϊόντων «ΝEA STAR FRUIT LTD» και η εταιρία διοργάνωσης γάμων «Cephalonian Wedding Planet».

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων στοχευμένες (B2B) συναντήσεις με κινεζικές εμπορικές, εισαγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις με στόχο τη διεύρυνση εμπορικών συνεργασιών.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου