Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Πρακτική άσκηση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος


Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσφέρει έναν περιορισμένο αριθμό θέσεων για πρακτική άσκηση (internship) σε κατάλληλους υποψήφιους που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις κοινωφελών ιδρυμάτων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Το πρόγραμμα παρέχει στους εκπαιδευόμενους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις καθημερινές λειτουργίες ενός κοινωφελούς ιδρύματος και να αποκτήσουν βαθύτερη κατανόηση της φιλοσοφίας και του έργου διαφόρων δωρεοδόχων, και μη, οργανισμών, οι οποίοι προσφέρουν ποικίλες υπηρεσίες και προγράμματα στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της κοινωνικής πρόνοιας, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων, το ΙΣΝ υποστηρίζει με αποκλειστική δωρεά το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με στόχο τη δημιουργία ευκαιριών για τη νέα γενιά στην Ελλάδα, η οποία έχει πληγεί έντονα από το ανησυχητικό ποσοστό ανεργίας στη χώρα.

Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ και περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Στις 23 Φεβρουαρίου 2017 το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ ως δώρο στην Ελληνική Κοινωνία και το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του. 

Οι υποψήφιοι για το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στο ΙΣΝ θα επιλεχθούν απευθείας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι υποψήφιοι για το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στο ΚΠΙΣΝ θα επιλεχθούν απευθείας από το ΚΠΙΣΝ, ενώ το ΙΣΝ δεν θα έχει καμία συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής τους. 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιλέξουν έναν από τους δύο οργανισμούς προκειμένου να υποβάλουν την αίτησή τους, καθώς δεν είναι εφικτή η συμμετοχή και στα δυο προγράμματα πρακτικής άσκησης ταυτόχρονα. 

Για ερωτήματα αναφορικά με τις θέσεις πρακτικής άσκησης, παρακαλούμε επικοινωνήστε είτε με το ΙΣΝ είτε με το ΚΠΙΣΝ (ανάλογα με τον οργανισμό στον οποίο υποβάλατε αίτηση):

Για το ΙΣΝ: internships@snf.org

Για το ΚΠΙΣΝ: internships@snfcc.org
Οι θέσεις πρακτικής άσκησης στο ΙΣΝ:       
Ημερομηνία έναρξης αιτήσεων:4 Μαΐου 2017
Περίοδος Επιλογής:έως 19 Μαΐου 2017
Προσφερόμενες Θέσεις:
Αθήνα, Ελλάδα:Ιαν-Μαρ μέχρι 7 θέσεις
Σεπ-Νοε μέχρι 7 θέσεις
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ:Ιαν-Μαρ μέχρι 1 θέση
Σεπ-Νοε μέχρι 1 θέση
Μόντε Κάρλο, Μονακό:Ιαν-Μαρ μέχρι 1 θέση
Σεπ-Νοε μέχρι 1 θέση
Οι θέσεις πρακτικής άσκησης στο ΚΠΙΣΝ:    
Σημαντικές πληροφορίες
  • Συνολικές διαθέσιμες θέσεις: 60
  • Έναρξη προγράμματος: 1-7 Ιουνίου 2017
  • Διάρκεια πρακτικής άσκησης: Ιούνιος 2017 – 15 Ιανουαρίου 2018
  • Έναρξη υποβολής αιτήσεων: 5 Μαΐου 2017 Λήξη υποβολής αιτήσεων 19 Μαΐου 2017 16:00 (ώρα Ελλάδας)
  • Κλήρωση υποψηφίων τύπου i: 22 Μαΐου 2017
  • Κλήρωση υποψηφίων τύπου ii: 24 Μαΐου 2017
  • Διαδικασία συνεντεύξεων: 26-31 Μαΐου 2017 (μόνο στον τύπο πρακτικής άσκησης με εκπαιδευτικές προϋποθέσεις – τύπος ii)
  • Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο μέσω του internship.SNFCC.org
  • Άτομα τα οποία έχουν ήδη συμμετάσχει σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του ΚΠΙΣΝ, καθώς και συγγενείς (έως και τρίτου βαθμού) εργαζομένων στην ΚΠΙΣΝ Α.Ε. δε μπορούν να υποβάλουν αίτηση












        

Oι υποψήφιοι δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση και στους δύο οργανισμούς ταυτόχρονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου