Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

1ος Διαγωνισμός Γαλάζιας Επιχειρηματικότητας στην Χίο σε συνεργασία με το Blue Growth


Στο πλαίσιο των εορτασμών της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Θάλασσας, το Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων, του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών και το εργαστήριο Διαχείρισης Πληροφορίας (i4M Lab) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Blue Growth διοργανώνουν το 1ο Διαγωνισμό Γαλάζιας Επιχειρηματικότητας στην Χίο, στις 17 Μαΐου 2017, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδείξει πρωτότυπες επιχειρηματικές προτάσεις που συμβάλουν στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Γαλάζιας Οικονομίας στις νησιωτικές περιφέρειες της χώρας. 

Στο Πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν νέες και νέοι από όλη την Ελλάδα, φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και άλλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, με σκοπό την ανάδειξη της νεανικής επιχειρηματικότητας καθώς και την ενθάρρυνση δημιουργίας νέων επιχειρήσεων σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας όπως αυτοί της Γαλάζιας Οικονομίας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν την πρότασή τους, η οποία αξιολογείται ως προς την καινοτομία, την προοπτική και τη βιωσιμότητά της, από διακεκριμένους εμπειρογνώμονες. 

Οι θεματικές ενότητες συμβαδίζουν με τις οικονομίες των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών, τα χαρακτηριστικά των οποίων μπορούν να αποτελέσουν πηγή επιχειρηματικών ιδεών και καινοτομικών σχεδίων. 

Οι θεματικές ενότητες του διαγωνισμού αφορούν : 
  • Ναυτιλία 
  • Θαλάσσιος Τουρισμός & Πολιτισμός 
  • Θαλάσσιες μεταφορές 
  • Ενέργεια & Περιβάλλον 
  • Αλιεία-Υδατοκαλλιέργεια 
H περίοδος υποβολής προτάσεων λήγει στις 5/5/2017 και η ημέρα παρουσίασης των προκριθέντων προτάσεων είναι στις 17/5/2017. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το http://www.reship.gr/el/aegean-blue-growth-competition.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου