Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

«Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο», για 4η χρονιά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας


Το πρωτοποριακό πρόγραμμα εξειδίκευσης, το οποίο αρχίζει στα τέλη Οκτωβρίου, έχει στόχο να εντοπίσει παιδιά με ηγετικές δυνατότητες, με προικισμένα και ανοιχτά μυαλά και να καλλιεργήσει τις δυνατότητες τους, έτσι ώστε να γίνουν μοχλοί αλλαγών στην επιστήμη, την πολιτική, τις επιχειρήσεις, τη κοινωνική δράση, την οικογένεια.

Ιδιαίτερα αυξημένο εμφανίζεται το ενδιαφέρον μαθητών από σχολεία της Θεσσαλονίκης, για να συμμετάσχουν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο», το οποίο διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές του προγράμματος, είναι η πρώτη φορά που ελληνικό πανεπιστήμιο προσφέρει πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης σε μαθητές σχολείου, ακολουθώντας αντίστοιχα ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής. Επιπλέον, τονίζουν ότι η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη έχει αμφισβητήσει σοβαρά τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύουμε τους μελλοντικούς ηγέτες. Η παλιά ιδέα της εύρεσης μιας «καλής δουλειάς» ή μιας «καλής θέσης» ανήκει στο παρελθόν.

Ηγεσία είναι η ανάληψη της ευθύνης για τον εαυτό σου και για τους γύρω σου. Τώρα και στο μέλλον, τα παιδιά μας θα πρέπει να δημιουργήσουν τα ίδια τη δουλειά και τη ζωή που θέλουν και τους αξίζει.

Ο εμπνευστής του προγράμματος, και επιστημονικά υπεύθυνος, Anthony Montgomery, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, βασίστηκε σε ένα πρόγραμμα που λειτουργεί στην Ιρλανδία εδώ και πολλά χρόνια. Ο ίδιος επισημαίνει ότι «Η Ελλάδα είναι μία χώρα με απίστευτο δυναμικό, αλλά και ιδιαίτερες προκλήσεις.



Έτσι θα ήταν λάθος απλώς να μεταφέρουμε στην χώρα μας ένα πρόγραμμα που αναπτύχθηκε για μια άλλη κουλτούρα.

Χρησιμοποιώντας την εμπειρία μας, δημιουργήσαμε από την αρχή ένα πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις, προκλήσεις, αλλά και στα οράματα των παιδιών της Ελλάδας».

Φέτος, λόγω της αυξημένης ζήτησης και των περιορισμένων θέσεων στο πρόγραμμα, τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας για τις συνεντεύξεις επιλογής των μαθητών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Π. Καραγιάννη στα τηλ.: 2310-891.308 και 6978-200.866 ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα: http://childleaders.weebly.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου