Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

3ο Κλινικό Σεμινάριο Παθολογίας για φοιτητές και απόφοιτους Ιατρικής


Η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας ( Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. ) ιδρύθηκε το 1993 και σήμερα συνίσταται σε 7 Παραρτήματα, ένα σε κάθε Ιατρικό Τμήμα Ελληνικού Πανεπιστημίου και στελεχώνεται με πάνω από 3.000 εγγεγραμμένα μέλη. Στόχο της αποτελεί η επιστημονική ενεργοποίηση των φοιτητών Ιατρικής και η προσφορά ιατρικού, κοινωνικού και εκπαιδευτικού έργου. Μέσα από συνεργασίες με ομόλογους και άλλους ακαδημαϊκούς φορείς έχει καταφέρει και συνεχίζει πληθώρα δράσεων με τοπικό και πανελλήνιο χαρακτήρα, ενώ κορυφαία διοργάνωση της εταιρείας αποτελεί το Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Φ.Ι.Ε.), που αποτελεί τη σπουδαιότερη επιστημονική εκδήλωση της και το μεγαλύτερο κοινωνικό θεσμό του φοιτητικού κόσμου. 

Το παράρτημα της Πάτρας τα τελευταία χρόνια κατέχει μια πολύ ιδιαίτερη και δραστήρια θέση στην πλούσια ιστορία της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της Ιατρικής Σχολής Πατρών μέσω του μεγάλου όγκου των δραστηριοτήτων του καθώς και των συνεργασιών που έχει αναπτύξει με μεγάλο αριθμό ιατρικών επιστημονικών οργανώσεων.

Κλινικό Σεμινάριο Παθολογίας για Φοιτητές και Απόφοιτους Ιατρικής

Μια από τις μεγαλύτερες δράσεις του παραρτήματος Πατρών είναι το Κλινικό Σεμινάριο Παθολογίας για Φοιτητές και Απόφοιτους Ιατρικής που τελείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Τμήμα και την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, έχοντας την αιγίδα των περισσοτέρων ιατρικών σχολών της χώρας. 

Μετά την επιτυχή διοργάνωση του 1ου Σεμιναρίου τον Σεπτέμβριο του 2014 και του 2ου Σεμιναρίου τον Οκτώβριο του 2015, το Παράρτημα Πατρών τις Ε.Ε.Φ.Ι.Ε., πάντα πιστό στην επιστημονική εγκυρότητα που το χαρακτηρίζει, επιστρέφει στο Συνεδριακό χώρο Αγοράς Αργύρη στην Πάτρα με το 3ο Κλινικό Σεμινάριο Παθολογίας στις 14-16 Οκτωβρίου 2016. Στόχος του να προσφέρει σε φοιτητές και απόφοιτους Ιατρικής, καθώς και σε άτομα που ασχολούνται με τον ιατρικό χώρο και το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στην Παθολογία, την ευκαιρία να προβληματιστούν, θα μάθουν και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις πάνω σε βασικά ζητήματα του κόσμου της Παθολογίας. 

Το σεμινάριο θα είναι ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ και θα περιλαμβάνει διαδραστικές ομιλίες, στρογγυλές τράπεζες, κλινικά περιστατικά με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων με μεγάλη κλινική εμπειρία και αξιοσημείωτο ερευνητικό έργο από Πανεπιστημιακά και Ιατρικά Ιδρύματα της χώρας. Επιπλέον, θα διεξαχθεί το σεμινάριο ‘’Βασικής Υποστήριξης της Ζωής & Αυτόματης Εξωτερικής Απινίδωσης’’ (BLS/AED), πιστοποιημένο επίσημα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης. Μετά το τέλος των δραστηριοτήτων, θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του Σεμιναρίου http://ccim.gr/

Το Παράρτημα Πατρών της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. μετά την επιτυχή διοργάνωση του 22ο Ε.Σ.Φ.Ι.Ε. & 10ου Διεθνούς Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών Ελλάδας τον περασμένο Μάιο στην πόλη της Πάτρας, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας το 3ο Κλινικό Σεμινάριο Παθολογίας και να πάμε όλοι μαζί ακόμη ένα βήμα μπροστά την φοιτητική ιατρική επιστημονική κοινότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου