Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Άνοιξε το πρώτο σούπερ μάρκετ κατά της σπατάλης τροφίμων στη Δανία


Ένα νέο είδος σούπερ μάρκετ άνοιξε στην Κοπεγχάγη, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Κυβέρνησης της Δανίας να περιορίσει τον τεράστιο όγκο τροφίμων που καταλήγουν κάθε χρόνο στα σκουπίδια, ο οποίος αγγίζει τους 700.000 τόνους.

Το σούπερ μάρκετ ονομάζεται Wefood και, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, πουλάει τα προϊόντα του (τα οποία προέρχονται από το εμπορικό πλεόνασμα των παραγωγών) σε τιμές κατά 30-50% χαμηλότερες, συγκριτικά με τα κανονικά καταστήματα.

Ο Per Bjerre, εκπρόσωπος της ΜΚΟ που βρίσκεται πίσω από την δημιουργία του σούπερ μάρκετ, της Folkekirkens Nødhjælp δήλωσε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα δεν απευθύνεται μόνο σε καταναλωτές χαμηλού εισοδήματος αλλά σε οποιονδήποτε ανησυχεί για την τεράστια σπατάλη φαγητού που συντελείται κάθε χρόνο στη Δανία, την ώρα που υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο που πεινάνε.

«Είναι γελοίο να καταλήγουν στα σκουπίδια τόσο πολλά τρόφιμα. Είναι κακό για το περιβάλλον και είναι ουσιαστικά πεταμένα λεφτά. Ένα σούπερ μάρκετ σαν το WeFood αποτελεί σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της σπατάλης φαγητού», δήλωσε η Δανή υπουργός Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Eva Kjer Hansen.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου