Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Ο τεχνολογικός μας τομέας στις ΗΠΑ και τη Silicon Valley


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ελληνική επιχειρηματική αποστολή που διοργανώθηκε από το mi-Cluster και το Enterprise Greece, στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων, την CES2016 στο Las Vegas, καθώς και σε τριήμερο roadshow στο Silicon Valley.

Oι ελληνικές εταιρείες της αποστολής ήταν οι, Centaur Technologies, Qualia, Heliix, Hyperthech, Irida Labs, Meazon, Prisma Electronics, Sensoraide, Spark works, Think Silicon, Wubby, Yodiwo και εκπρόσωποι του Corallia, της ENEBH και του Enterprise Greece.

Έλαβαν μέρος σε περισσότερες από 150 διμερείς συναντήσεις (Β2Β meetings) με υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών κολοσσών όπως Intel, LGE, Atmel, Marvel, Qualcomm, Huawei, Samsung, δημιουργώντας πολλές νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα. Η έκθεση προσέλκυσε περισσότερους από 170.000 επισκέπτες και συμμετείχαν συνολικά 3.800 εκθέτες και 6.000 εκπρόσωποι τύπου.


Το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκαν επαγγελματίες, εκπρόσωποι της παγκόσμιας βιομηχανίας ηλεκτρονικών και δημοσιογράφοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ελληνικά καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, που εστιάζουν κυρίως σε τεχνολογίες Internet of Things.

Μετά το πέρας της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε τριήμερο roadshow στο Silicon Valley στις εγκαταστάσεις του Mind The Bridge, που περιελάμβανε σεμινάρια, εκπαίδευση στελεχών, δικτύωση καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από εκπροσώπους εταιρειών του Silicon Valley, του κορυφαίου οικοσυστήματος τεχνολογίας παγκοσμίως.


Αποκορύφωμα του τριημέρου ήταν η διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης, στην οποία όλα τα μέλη της αποστολής παρουσίασαν τις τεχνολογίες τους σε επενδυτές και υψηλόβαθμα στελέχη του Silicon Valley. Η αποστολή επισκέφτηκε, επίσης, το Κέντρο Καινοτομίας της Samsung, παρουσιάζοντας τα επιτεύγματά τους σε στελέχη του επενδυτικού τμήματος.

Το roadshow ολοκληρώθηκε με τη διοργάνωση ημερίδας στο Stanford University, με κύριο θέμα συζήτησης το επιτυχημένο μοντέλο παραγωγής καινοτομίας και διασύνδεσης πανεπιστημίου και βιομηχανίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου