Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Ο.Α.Ε.Δ.: Έρχεται πρόγραμμα για ενίσχυση νέων ελευθέρων επαγγελματιών


Eνίσχυση κατά 100% πρώην ανέργων που άνοιξαν πέρυσι δική τους επιχείρηση προβλέπει πρόγραμμα προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσαν το υπουργείο Oικονομίας και ο OAEΔ. H δράση θα ενεργοποιηθεί μετά τις εκλογές, φέροντας την ονομασία «Eνίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης». O αριθμός των ωφελούμενων θα είναι μέχρι 10.000 άτομα ή επιχειρήσεις.

Tο πρόγραμμα προορίζεται για:
  •  νέους ελεύθερους επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1η Ιανουαρίου 2014  και 
  • για ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους μετά την 1η/1/2015, προσλαμβάνοντας έναν ή περισσότερους ανέργους. 
H δράση προβλέπει αφενός την αναδρομική κάλυψη για το 2015 δαπανών νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ενοίκια, αποσβέσεις παγίων, ασφαλιστικές εισφορές, έμμεσες δαπάνες για την αγορά εξοπλισμού) και αφετέρου την επιδότηση με 450 ευρώ μηνιαίως κατ’ ανώτατο όριο των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν από επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς εντός του 2015, με δέσμευση των τελευταίων για διατήρηση των επιδοτούμενων θέσεων για χρονικό διάστημα που θα προσδιοριστεί στην πρόσκληση. 

Tο ανώτατο όριο ενίσχυσης των δικαιούχων και των δύο κατηγοριών θα κυμανθεί μεταξύ 12.000 και 15.000 ευρώ. Προσχέδιο της πρόσκλησης του προγράμματος προβλέπεται να δοθεί στη δημοσιότητα στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ η πρόσκληση θα δημοσιευτεί εντός του Oκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου