Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Στη Βοιωτία θα χτιστεί το μεγαλύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ελλάδας


Έκπληκτοι έμειναν πρόσφατα στα γραφεία  της Invest in Greece, από την πρόταση για ένταξη στη διαδικασία fast track ενός τεράστιου επενδυτικού σχεδίου.

Το project αφορά μία έκταση περίπου  8 χιλιάδων στρεμμάτων, πολλά εκ των οποίων οποία έχουν ήδη αγοραστεί, ενώ για άλλα υπάρχουν προσύμφωνα, στα οποία σχεδιάζεται η ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών τουριστικού συγκροτήματος και γηπέδων γκολφ διεθνών προδιαγραφών. Περιλαμβάνει δε εκτάσεις εκατέρωθεν ποταμού (και όχι παραθαλάσσιες) και εφόσον υλοποιηθεί θα αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις από την εποχή του Costa Navarino στη Μεσσηνία. 

Πίσω από το project, που θα αναπτυχθεί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στη Βοιωτία, βρίσκεται   η ΤΕΜΕS S.A, συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου. Η ΤΕΜΕS S.A είναι ο φορέας ανάπτυξης του Costa Navarino. Η συγκεκριμένη εταιρεία  έχει εδώ και μερικούς μήνες προσθέσει στο στρατηγικό της οπλοστάσιο τον όμιλο Olayan, ο οποίος άλλωστε επένδυσε 150 εκατ. ευρώ στο Costa Navarino, αποκτώντας το 25% περίπου του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. 

Ο σαουδαραβικών συμφερόντων όμιλος Olayan  αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς επενδυτικούς ομίλους διεθνώς, με συμμετοχή σε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις (προεξάρχουσας της Chipita). Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος μαζί με τους Σαουδάραβες συμμετείχαν και στον διεθνή διαγωνισμό για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου τελικά επικράτησε το τούρκο-αραβικό σχήμα της Jermyn. Η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με τους Olayan και πιθανολογείται έτσι συμμετοχή τους και στο νέο project .





1 σχόλιο:

  1. ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΟΛΗ Η ΒΟΙΩΤΙΑ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή