Τρίτη 12 Μαΐου 2015

6o Pharma & Health Conference στη Βουλιαγμένη


Η ETHOS EVENTS, το περιοδικό Pharma & Health Business και το portal virus.com.gr διοργανώνουν το 6o Pharma & Health Conference, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015, στο Divani Apollon Palace & Thalasso, Αγ. Νικολάου 10 & Ηλιού, Βουλιαγμένη.

Στο 6o Pharma & Health Conference λαμβάνουν μέρος η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ακαδημαϊκοί, ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων, ιατρικοί συντάκτες και στελέχη της αγοράς υγείας.

Σκοπός του φετινού συνεδρίου είναι να συζητηθούν σε ανοιχτό και δημόσιο διάλογο όλα τα καίρια ζητήματα, που αφορούν τον τομέα της υγείας με φιλόδοξο στόχο να μπει ένα λιθαράκι ώστε επιτέλους η χώρα να αποκτήσει ένα στρατηγικό σχέδιο για την υγεία των Ελλήνων.

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται το σύστημα υγείας της χώρας. Η νέα κυβέρνηση έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας με οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους.
Ειδικότερα, έχει εξαγγείλει τη λήψη μέτρων με σκοπό τη βελτίωση της πρόσβασης των ανασφαλίστων στις υπηρεσίες υγείας και την πρόσληψη περίπου 4.500 εργαζομένων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ εντός του 2015.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία – πράγμα που ομολογουμένως φαντάζει δύσκολο τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά.

Η γενικότερη αβεβαιότητα για την οικονομική πορεία της χώρας όπως είναι φυσικό επακόλουθο έχει μεγάλο αντίκτυπο και στην υγεία. Επαγγελματίες υγείας, φαρμακευτικές επιχειρήσεις, ιδιώτες πάροχοι του ΕΟΠΥΥ ανησυχούν όσο ποτέ για τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας. Στο μεταξύ η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει μία σειρά μέτρων, όπως:

  • Την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των δομών υγείας με στόχο τον περιορισμό της σπατάλης.
  • Νέου τύπου συμβάσεις με τους ιδιώτες παρόχους
  • Καθιέρωση κλειστού προϋπολογισμού για τα λεγόμενα φάρμακα υψηλού κόστους
  • Ενεργοποίηση της επιτροπής διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ με στόχο την αποζημίωση φαρμάκων και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με βάση την αποδεδειγμένη θεραπευτική αξία
  • Συμμετοχή των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη με βάση κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια
  • Αναδιοργάνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με βασικό άξονα το γενικό, οικογενειακό γιατρό και αξιοποίηση των γιατρών του ΠΕΔΥ.

Υπό το πρίσμα αυτό, φέτος το 6o Pharma & Health Conference ρίχνει το βάρος σε τέσσερις άξονες:

1. Βιωσιμότητα συστήματος υγείας
2. Ηλεκτρονική υγεία
3. Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
4. Δημόσιος vs Ιδιωτικός τομέας υγείας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου