Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε δεξιότητες πληροφορικής


Δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε προχωρημένες δεξιότητες πληροφορικής και τοποθέτηση τους σε θέσεις εργασίας ξεκινάει από το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS), όπως ανακοινώθηκε.

Μέσα από το σχέδιο δράσης «FIT4JOBS», άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης 180 ωρών, εντελώς δωρεάν, σε προχωρημένες δεξιότητες πληροφορικής και συγκεκριμένα στον προγραμματισμό και τη σχεδίαση web εφαρμογών, χρησιμοποιώντας το λογισμικό και τα εργαλεία που βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων εταιρειών από όλη την Ευρώπη, έτσι ώστε να διευκολύνει την πρόσληψη των υποψηφίων στην αγορά εργασίας και να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων, η πλειονότητα των οποίων αδυνατεί να καλύψει θέσεις εργασίας στις ειδικότητες Πληροφορικής του προγράμματος.

Μέσω του συνδέσμου www.hepis.gr/fit4jobs οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου σε κέντρα εκπαίδευσης του Νομού Αττικής.

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση τα εργαλείο e-competence benchmark του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Επαγγελματικών Ενώσεων Πληροφορικής (CEPIS) το οποίο αξιολογεί τους υποψηφίους. Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος και οι εργοδότες οι οποίοι απασχολούν ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα των ΤΠΕ και επιθυμούν να προχωρήσουν σε αντίστοιχες προσλήψεις το προσεχές διάστημα.

Το «FIT4JOBS» είναι μια ευρωπαϊκή κοινοπραξία αποτελούμενη από φορείς και οργανισμούς Πληροφορικής των χωρών: Ελλάδα (ΗePIS), Πορτογαλία (ACM IP), Ισπανία (ACTR), Λιθουανία (LIA), Ιρλανδία (FIT), Λετονία (LIKTA) καθώς και τον ευρωπαϊκό οργανισμό Telecentre Europe, ενώ υποστηρίζεται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Απασχόληση και την Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Aναφερόμενος στο πρόγραμμα ο πρόεδρος της HePIS Νίκος Φαλδαμής δήλωσε: «Στην Ελλάδα, ενώ το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται στο 29,5%, περισσότερες από 1.200 θέσεις εργασίας θα παραμείνουν κενές, λόγω έλλειψης κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού για την κάλυψή τους. Η συγκεκριμένη έλλειψη εμποδίζει την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και την καινοτομία των ελληνικών επιχειρήσεων".

"Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι αποκαρδιωτικά: 900.000 θέσεις ΤΠΕ θα παραμείνουν κενές μέχρι το 2020 (αύξηση 79,3% συγκριτικά με τις 500.000 του 2015), γιατί οι υποψήφιοι υπολείπονται κατάλληλων ψηφιακών δεξιοτήτων. Αυτό πρέπει ν' αλλάξει» δήλωσε ο πρόεδρος της CEPIS Βύρων Νικολαΐδης.




ΠΗΓΗ: real.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο: