Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Η ΑΧΑ αρωγός στο 1ο TEDx του ΕΜΠ


Το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και ανεξάρτητα οργανωμένων συνεδρίων, αποτελούμενο από διαλέξεις, εργαστήρια και ζωντανές παρουσιάσεις, που βασίζεται στο TED, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την πρόληψη των κινδύνων μέσα από την εκπαίδευση και την έρευνα, η ΑΧΑ συμμετείχε ως «Partner» στην 1η διοργάνωση TEDx του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με θέμα «Αλυσιδωτές Αντιδράσεις».

Το TED αποτελεί μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών (Ideas Worth Spreading). Τα αρχικά του προέρχονται από τις λέξεις Technology - Entertainment - Design. Ξεκίνησε πριν 25 περίπου χρόνια στην Καλιφόρνια και μέσα στα χρόνια επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο.

Βασισμένο στο πρότυπο του TED, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και ανεξάρτητα οργανωμένων συνεδρίων, αποτελούμενο από διαλέξεις, εργαστήρια και ζωντανές παρουσιάσεις.

Το TEDxNTUA που έλαβε χώρα στο «Τhe HUB Events» στην Αθήνα, υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ διοργανωτές ήταν φοιτητές από διαφορετικές σχολές του ΕΜΠ.

Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί διακεκριμένα πρόσωπα από τον ακαδημαϊκό χώρο, το χώρο της νεανικής επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής προσφοράς. Το κοινό που συμμετείχε στο 1ο TEDxNTUA αποτελούνταν κυρίως από φοιτητές με τον αριθμό τους (φυσική παρουσία και online) να ξεπερνά τα 1.500 άτομα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, στόχος της ΑΧΑ ήταν να αποτελέσει αρωγό σε αυτήν τη διεργασία παραγωγικού διαλόγου, ο οποίος επέτρεψε σε όλα τα μέρη -ομιλητές και συμμετέχοντες- να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πολυτεχνειακή κοινότητα αποτελεί βασική πηγή για νέες επιχειρηματικές ιδέες, το TEDx κατάφερε να αποτελέσει ένα σημαντικό κόμβο επικοινωνίας ανάμεσα σε φοιτητές, νέους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και εταιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου