Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Μυστικά αγγελιών που δεν θα «κοιμίσουν» τους υποψηφίους


Οι αγγελίες εργασίας είναι συχνά η μεγαλύτερη ευκαιρία ενός εργοδότη να κάνει καλή πρώτη εντύπωση, όμως οι περισσότερες εξ’ αυτών είναι φοβερά βαρετές.

της Αν Φίσερ

Οι αγγελίες εργασίας είναι μια χαμένη ευκαιρία για πολλές εταιρείες. Όπως επισημαίνει ο Μπρένταν Μπράουν, διευθυντής προσλήψεων στην LinkedIn, «οι περιγραφές μιας θέσης εργασίας είναι απλώς μια υποχρέωση στη λίστα του υπεύθυνου προσλήψεων μιας εταιρείας, και έτσι καταλήγουν να είναι απλώς μια ξερή παράθεση επιθυμητών προσόντων»

Ιδού λοιπόν πέντε tips από το έμπειρο στέλεχος του LinkedIn:

1. Χρησιμοποιήστε αναγνωρίσιμους τίτλους για τη θέση.
Δήθεν «δημιουργικοί» τίτλοι όπως «Νίντζα γραφείου» όταν εννοείτε διοικητικός βοηθός και «Υπέρμαχος της μάρκας μας» όταν αναζητείτε ειδικό κοινωνικών μέσων δεν βοηθούν όσους αναζητούν αγγελίες και μάλλον θα αποθαρρύνουν όποιον δεν ξέρει τι σημαίνουν.

2. Διατηρήστε το ύφος ευθύ και διαλογικό.
Πολλές αγγελίες έχουν μια επικεφαλίδα του στυλ «Σύνοψη θέσης εργασίας», που ακολουθείται από δυο ή τρεις παραγράφους τεχνικού λεξιλογίου. Μην προκαλείτε χασμουρητά με τις αγγελίες σας. Αντίθετα, μπείτε κατευθείαν στο θέμα με μια επικεφαλίδα όπως «Γιατί να εργαστείτε σε μας», κι ύστερα βάλτε δυο-τρεις προτάσεις που απαντούν στην ερώτηση.

3. Προωθήστε το brand της εταιρείας σας.
«Οι άνθρωποι θέλουν να αγαπούν το μέρος όπου δουλεύουν, άρα πρέπει να είναι ξεκάθαρος ο λόγος για τον οποίον κάποιος θα λατρέψει να εργάζεται για σας» τονίζει ο Μπράουν. Άρα, αντί να βάλετε βαρετές λεπτομέρειες για την ιστορία της εταιρείας, εξηγείστε με δυο-τρεις προτάσεις γιατί είναι συναρπαστική η εταιρεία σας σήμερα.

4. Δώστε έμφαση στην επίδραση του πόστου.
Πολλές αγγελίες περιέχουν αόριστες περιγραφές όπως «Ηγηθείτε της αλλαγής ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι απόδοσης». «Αυτές οι φράσεις δεν λένε τίποτα σε κανέναν» σημειώνει ο Μπράουν. «Προσπαθήστε να πείτε με σαφήνεια γιατί είναι σημαντική η θέση, τι θα κάνει ο υποψήφιος, και τι θα μάθει όντας στο πόστο του».

5. Να είστε σύντομος και ακριβής.
Σύμφωνα με έρευνα της LinkedIn, υπάρχει μια 30% πιθανότητα ο ιδανικός σας υποψήφιος να διαβάσει την αγγελία από κινητή συσκευή. Εκεί, η μικρότερη οθόνη σημαίνει ότι κάθε λέξη πρέπει πραγματικά να έχει λόγο ύπαρξης. Αν θεωρείτε ότι είναι καλή ιδέα, προσθέστε κι ένα βίντεο που να δείχνει ένα μέρος της δουλειάς της ομάδας σας, ή εσάς να μιλάτε για την εταιρεία και τη θέση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου