Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Διαγωνισμός για startups από το MIT Enterprise Forum


Το MIT Enterprise Forum Greece προσκαλεί νεοφυείς εταιρίες ή ομάδες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας, να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition. Ο διαγωνισμός φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα διεθνή «επιταχυντή» για την ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και την προώθηση του ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος με τη συμβολή στρατηγικών συνεργατών και φορέων της παγκόσμιας επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής.

Οι 3 τελικοί νικητές που θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο του 2015, θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα και βραβεία με τη μορφή παρεχόμενων υπηρεσιών, συνολικής αξίας άνω των 150.000 ευρώ. Ανάμεσα στα βραβεία σε μορφή υπηρεσιών συγκαταλέγονται: νομική συμβουλευτική υποστήριξη σε Ελλάδα και Η.Π.Α., χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, δωρεάν επαγγελματική στέγαση στην Ελλάδα κ.α.

Σημειώνεται ωστόσο, πως βασικό και κυριότερο όφελος για τους νικητές αποτελεί η διεθνής αναγνώριση.

Ειδικότερα, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν μέσα από το MITEF Global, το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο, που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα, καθώς και να παρουσιαστούν στο έγκριτο και διεθνώς αναγνωρισμένο περιοδικό MIT Technology Review, το οποίο καλύπτει τον διεθνή χώρο των επιστημών, της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Με την ολοκλήρωση των αιτήσεων στις 31 Δεκεμβρίου, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 25 επικρατέστερες ομάδες, που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο με βάση τα ακόλουθα τρία κριτήρια: τεχνολογική καινοτομία, ικανότητα επέκτασης στην παγκόσμια αγορά και δυναμική για ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία.
Στο δεύτερο γύρο (Φεβρουάριος-Απρίλιος 2015) αξιόλογοι μέντορες της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής θα καθοδηγήσουν τις ομάδες, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, όπως: Perfect Pitch, Νομικά θέματα, Επικοινωνία, Οικονομικά & Φορολογία.

Τα εργαστήρια αυτά θα διεξαχθούν από Έλληνες και διεθνείς στρατηγικούς συνεργάτες του MITEF Greece, όπως οι δικηγορικές εταιρίες Ποταμίτης-Βεκρής και Foley & Lardner LLP, η EY, η V+O Communication και η Plano & Simple. Στο τέλος του 3μηνου προγράμματος οι 10 επικρατέστερες ομάδες θα προκριθούν στο επόμενο και τελικό στάδιο.

Στον τρίτο και τελικό γύρο (Ιούνιος 2015) η κριτική επιτροπή, θα επιλέξει τις 3 νικήτριες ομάδες οι οποίες θα αποδείξουν: α) σημαντική βελτίωση της αξίας της επιχειρηματικής τους πρότασης και β) εμπορική αξιοποίηση και ανταγωνιστική παρουσία στη διεθνή αγορά.

Ανάμεσα στους Έλληνες και διεθνείς κριτές συγκαταλέγονται επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί και επενδυτές όπως:

• Αθανάσιος Καλέκος, Ομόρρυθμος Εταίρος, Telos Venture Partners
• Άγγελος Αγγέλου, Ιδρυτής & Πρόεδρος, International Accelerator, Austin, Texas
• Μαρίνα Χατσοπούλου, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου & Επενδυτής Levitronix Technologies, Angel Investor
• Άννα Πρωτόπαππα, Πρώην Πρόεδρος, Millennium: The Takeda Oncology Company
• Pedro Moneo, Διευθύνων Σύμβουλος & Ιδρυτής, Opinno, Εκδότης MIT Technology Review (Ισπανική έκδοση)
• Paloma Cabello, Εντεταλμένη Σύμβουλος Εναλλακτικών Επενδύσεων και Asset Management, Συν-ιδρύτρια MITEF Spain
• Joelle Yazbeck, Γενική Διευθύντρια, MITEF PanArab
• Bob Dorf, Συγγραφέας, σε συνεργασία με τον Steve Blank, της έκδοσης Startup Owner's Manual
• Βασίλης Θεοχαράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Marketing & Επιχειρηματικότητας, Μέλος Διοικητικού, PJ Tech Fund
• Χρήστος Ιωάννου, Πρόεδρος J&P (Overseas) και J&P-AVAX
• Μιχάλης Μπλέτσας, Ερευνητής/Διευθυντής Πληροφορικής, Mέλος Διοικητικού Συμβουλίου MIT Media Lab
• Χρήστος Μάστορας, Ιδρυτής & Γενικός Διευθυντής, Iliad Partners
• Μαρία-Λίζα Φαρμακίδη, Σύμβουλος Οικονομικών Αγορών, Τραπεζικός Σύμβουλος & Σύμβουλος Κεφαλαιαγοράς
• Linda Plano, Ιδρύτρια Plano & Simple

*Σημειώνεται ότι η κριτική επιτροπή ξεπερνά τους 50 κριτές, οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους της τεχνολογίας και επιστημών αλλά και της επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής.

Διαδικασία αιτήσεων στο διαγωνισμό μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.mitefcompetition.org/greece, ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου, 2014 (11:59 μ.μ. ώρα Ελλάδας).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο www.mitefcompetition.org/greece, και να εγγραφούν στη λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Sign Up for Updates), για να λαμβάνουν ενημερώσεις σχετικά με το διαγωνισμό, την κριτική επιτροπή, τους μέντορες και άλλα νέα του διαγωνισμού. Πληροφορίες θα δημοσιεύονται επίσης στην ιστοσελίδα και τα social media του ΜΙΤΕF Greece.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου