Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

«Εγγύηση» για 8.000 νέους από το ΕΣΠΑ


Στην τελική φάση βρίσκεται το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Εγγύηση για τη νεολαία», το οποίο θα επικεντρώνεται στην αξιοποίηση 8.000 νέων ανέργων έως 24 ετών, που ανή κουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το «Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για νέους έως 24 ετών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων», το οποίο έχει πάρει το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα στοχεύει σε δράσεις κατάρτισης και στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για έως και 8.000 εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ ανέργους.


Η νέα πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος «Εγγύηση για τη Νεολαία» που θα ολοκληρωθεί το 2020 και αφορά νέους που βρίσκονται εκτός εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού και των νέων από περιθωριοποιημένες κοινότητες.

Στόχοι του προγράμματος, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και των γυναικών μέσω ενεργητικών μορφών απασχόλησης και η ενεργοποίηση των μακροχρόνια ανέργων και των ατόμων από ειδικές κοινωνικές ομάδες, που απειλούνται περισσότερο από τον αποκλεισμό από την αγορά εργασίας μέσω της εφαρμογής ειδικά στοχευμένων δράσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού θα στείλει τις επόμενες εβδομάδες τις προτάσεις του στο υπουργείο Εργασίας, ενώ στη συνέχεια η Ειδική Υπηρεσία διαχείρισης του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», θα προχωρήσει στο έλεγχο της πληρότητας των υποβληθέντων προτάσεων.
Πάντως στελέχη του υπουργείου Εργασίας υπογραμμίζουν στo «Εργασία» ότι με τα τωρινά δεδομένα το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των προγραμμάτων αυτών, συνολικά την επόμενη τριετία θα δοθούν από την ΕΕ 6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 160 εκατ. ευρώ αφορούν την Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου