Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

3/12, Αθήνα: EXPORT SUMMIT IΙI από τον ΣΕΒΕ

Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων ιδιαίτερα επιτυχημένων διοργανώσεων τo 2012 και το 2013, ο ΣΕΒΕ για το 2014 διοργανώνει το EXPORT SUMMIT IΙI, με θέμα τους Μηχανισμούς Χρηματοδότησης των Εξαγωγικών επιχειρήσεων (Financing Exporting Firms).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος, το Συνέδριο του ΣΕΒΕ που αποτελεί πλέον θεσμό θα λάβει χώρα αυτή την φορά στην Αθήνα, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου (ώρες 09.00-16.30) στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου «Θεόδωρος Β. Καρατζάς» της Εθνικής Τράπεζας (Αιόλου 82-84) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ενώ Μέγας Χορηγός είναι η Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το θέμα της φετινής διοργάνωσης έχει επιλεγεί «λαμβάνοντας υπόψη το παρατεταμένο πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας και την ύπαρξη σημαντικού κενού χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να αδυνατούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση χρήματος και μόλις το 5% της άντλησης επιχειρηματικών κεφαλαίων προέρχεται από εξωτραπεζικό δανεισμό».

Στόχος του Export Summit III, είναι σύμφωνα με τον ΣΕΒΕ, αφενός μεν να «εστιάσει» στο χρηματοδοτικό κενό των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω μίας ανάλυσης της υφιστάμενης κατάστασης και σύγκρισης με την αντίστοιχη στο εξωτερικό και, αφετέρου, να αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές χρηματοδότησης από αποτελεσματικά μοντέλα χρηματοδότησης που ακολουθούν αντίστοιχες εξαγωγικές επιχειρήσεις του εξωτερικού, καθώς και σύγχρονα εργαλεία για την ενίσχυση της ρευστότητας των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε εκπροσώπους εξαγωγικών επιχειρήσεων, στελέχη τραπεζικών ιδρυμάτων, εκπροσώπους διεθνών οργανισμών και φορέων, κυβερνητικά στελέχη, επιχειρηματίες, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από σημαντικούς φορείς του εξωτερικού, όπως το International Chamber of Commerce, το UK Institute of Export, το IFC, η Oliver Wyman, η Northstar Europe, κ.α.

Χορηγοί του Export Summit III είναι η Εθνική Τράπεζα (Μέγας Χορηγός), η Euler Hermes (Gold Sponsor), η DHL (Silver Sponsor), η Alumil, η DK Consultants και η Noisis (Bronze Sponsors), η ISOMAT, η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, η PELOPAC και η Olympia Electronics (Standard Sponsors), ενώ κύριος υποστηρικτής του συνεδρίου είναι ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) και υποστηρικτής η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το συνέδριο και να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο site του συνεδρίου www.exportsummit.gr. H συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν. Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου