Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ελληνική διάκριση σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό start-up νέων

Μια σημαντική είσοδο στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη πραγματοποίησε η ελληνική συμμετοχή που βραβεύθηκε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Startup Bus Europe όπου και συμμετείχε για πρώτη φορά. Την συμμετοχή οργάνωσαν τρείς νέοι, ο Kωνσταντίνος Γιαμαλής, Κωνσταντίνος Μαλαβιέζος και Σταύρος Τσομπανίδης με την καθοδήγηση του Steven Beeckman.



Ουσιαστική συμβολή στην υλοποίηση είχαν οι χορηγοί που μεταξύ άλλων ήταν ο διαδικτυακός τόπος παγκόσμιας αγοράς εισιτηρίων Τravelplanet 24 ,η θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων Start Tech Ventures, ο όμιλος εστίασης Γρηγόρης, η θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων i4G και η οnnline πλατφόρμα συμβουλευτικών υπηρεσιών iGoStartup. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και οι διαδικτυακοί τόποι GetBusy.gr , EMEA.gr, StartUpper: Home, επιχειρώ | epixeiro.gr. Επίσης το διαδικτυακό κανάλι netwixως ‘’ειδικός συνεργάτης’’ παρακολούθησε stepbystepόλη την πορεία του ταξιδιού μας.



Εξαιρετική σημασίας συμβολή είχαν οι Ιndustry Disruptors-Game Changers που θα φιλοξενήσουν την νικήτρια ομάδα του StartupBusGreeceσε έναν από τους διαγωνισμούς που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του Disrupt στις 15 και 16 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Στο πρώτο ελληνικό StartupBus επιβιβάσθηκαν 30άτομα που ανέπτυξαν το δικό τους start-upproject κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού 72 ωρών από την Αθήνα στην Βιέννη. Εκεί ήταν ο τελικός προορισμός και των λεωφορείων από την Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Εσθονία.



Στην Βιέννη πραγματοποιήθηκαν οι ημιτελικοί και τελικοί του StartupBus,όπου η ιδεά που αναπτύχθηκε στο ελληνικό λεωφορείο με το όνομα Ζumo αναδείχτηκε νικήτρια. Επίσης, παρουσίασε το επιχειρηματικό της πλάνο της στο PioneersFestivalόπου είχε σημαντικές επαφές με επενδυτές.To βραβείο της μεταφράζεται σε φιλοξενία 3 μηνών στο SanFransisco έδρα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού StartupΒus που αποτελεί οργανωτή και διαχειριστή αυτής της ιδέας. Εμπνευστής της είναι ο Ελληνας, Ηλίας Μπιζάνης, ο οποίος είχε και το προσωπικό όραμα να φέρει το StartupBus στην γενέτειρα του.

Η επιτυχία του θεσμού πιστοποιείται από την συμμετοχή 200 νέων ανθρώπων κάθε χρόνο στους διαγωνισμούς που γίνονται στην Ευρώπη, Αμερική και άλλες ηπείρους. Ετσι δυναμώνει ένα παγκόσμιο κίνημα που προωθεί την νεανική επιχειρηματικότητα και ενθαρρύνει την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου