Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Στέκι της Ευρώπης: Σεμινάρια για νέους δημοσιογράφους


Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα εγκαινιάζουν το «Στέκι της Ευρώπης» με έναν κύκλο σεμιναρίων για νέους δημοσιογράφους.

Ο νέος χώρος που βρίσκεται στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Λεωφόρος Αμαλίας 8), πλήρως εξοπλισμένος με τις απαραίτητες τεχνολογικές ανέσεις, ανοίγει τις πόρτες του με σκοπό να καλωσορίσει τους νέους δημοσιογράφους σε μια σειρά διαλέξεων σχετικά με το ρόλο των δημοσιογραφικών μέσων και εργαλείων σε συνάρτηση με τα ευρωπαϊκά δρώμενα και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στον πρώτο αυτό κύκλο σεμιναρίων, στελέχη της Αντιπροσωπείας και του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα αλληλεπιδράσουν με σπουδαστές ή/και πρόσφατους απόφοιτους δημοσιογραφικών σχολών, τόσο πάνω σε φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, όσο και σε θεματικές που αφορούν άμεσα κάθε δημοσιογράφο.

Βασικός στόχος αυτής της πρωτοβουλίας της Αντιπροσωπείας που διοργανώνεται σε συνεργασία με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να φέρει σε επαφή τους σπουδαστές με έναν χώρο, ο οποίος θα φιλοξενεί ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες και θα μπορεί να χρησιμοποιείται ελεύθερα για ερευνητικούς σκοπούς. Επίσης, πρόκειται για μια ευκαιρία να γνωστοποιηθούν και να συζητηθούν λειτουργικά δημοσιογραφικά θέματα σε σχέση με την Ε.Ε., όπως για παράδειγμα τα εργαλεία που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε δημοσιογράφους, ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κλπ.

Δηλώστε συμμετοχή στα σεμινάρια και πάρτε μέρος στο δημοσιογραφικό διαγωνισμό

Οι συμμετέχοντες κάθε σεμιναρίου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, εάν το επιθυμούν, σε δημοσιογραφικό διαγωνισμό. Μετά το πέρας κάθε σεμιναρίου, θα δίνεται ένα θέμα (συναφές με τη θεματική του σεμιναρίου) και θα ζητείται από τους συμμετέχοντες να γράψουν ένα δημοσιογραφικό κείμενο 500 – 800 λέξεων. Τα κείμενα θα αξιολογούνται από τον εκάστοτε εισηγητή και ο συγγραφέας του καλύτερου από κάθε σεμινάριο θα κερδίζει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επίσης, τα καλύτερα κείμενα από κάθε σεμινάριο θα δημοσιεύονται online στον ιστότοπο www.europeforall.gr που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Αντιπροσωπείας και θα προβάλλονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αντιπροσωπείας.

Τα σεμινάρια θα λαμβάνουν χώρα κάθε Τρίτη μεταξύ 17:30 και 19:00, αρχής γενομένης από την Τρίτη 18 Νοεμβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Μπορείτε να επιβεβαιώστε το ενδιαφέρον συμμετοχής σας σε ένα ή περισσότερα σεμινάρια, ανάλογα με τη θεματική που σας ενδιαφέρει και βρίσκεται στο τέλος αυτής της επικοινωνίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση events-COMM-repGR[at]eurodyn.com. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.europeforall.gr.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου