Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

6 βήματα για να βρείτε δουλειά στο εξωτερικό

Αν στα άμεσα σχέδια σας είναι να ταξιδέψετε στο εξωτερικό για να ξεκινήσετε από την αρχή μια νέα επαγγελματική πορεία, ή αν απλώς επιθυμείτε να διευρύνετε τους εργασιακούς σας ορίζοντες, η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή από ότι φαντάζει. Ένα γερό βιογραφικό, μια καλή έρευνα και η θέση που ελπίζετε θα γίνει δικιά σας, αρκεί να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Μάθετε τα πάντα για τον προορισμό σας

Θα χρειαστεί να γνωρίζετε όλες τις πρακτικές πληροφορίες, της χώρας που θέλετε να επισκεφτείτε. Από τις συνθήκες διαβίωσης μέχρι τις κλιματικές αλλαγές. Ελέγξτε το κόστος ζωής για να βεβαιωθείτε πως ο μισθός μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος της χώρας, ενώ φροντίστε να ενημερωθείτε σχετικά με ιατρικά ζητήματα και ασφαλιστικές εταιρείες.

Επικοινωνήστε με την πρεσβεία της χώρας

H πρεσβεία θα μπορέσει να σας ενημερώσει πλήρως για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να εγκατασταθείτε στον προορισμό σας.

Βγάλτε διαβατήριο ή visa


Πολλές εταιρείες και οργανισμοί απαιτούν την επίδειξη διαβατηρίου για να καλύψουν μια θέση εργασίας.

Μάθετε τη γλώσσα της χώρας

Μπορεί να μη χρειαστεί να μιλάτε άπταιστα τη γλώσσα της χώρας που επισκέπτεστε για να βρείτε δουλειά, αλλά ένα basic level θα κάνει την καθημερινότητά σας πιο εύκολη.

Αναζήτηση θέσης εργασίας σε διεθνείς ιστοσελίδες

Ιστοσελίδες όπως η Riley Guide και η Canuck διαθέτουν λίστες με διαθέσιμες θέσεις εργασίας, καθώς και πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στο εξωτερικό.

Ερευνήστε με βάση τις ικανότητές σας
Η αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό δε διαφέρει σε τίποτα από την αναζήτηση εργασίας στη χώρα προέλευσης. Οι εργοδότες θα εξετάσουν τις ικανότητές σας για να βεβαιωθούν ότι μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις τους. Οπότε τα βήματα είναι ίδια. Αναδείξτε τα προτερήματα σας και θα τα καταφέρετε. Εάν δεν έχετε κάποια συγκεκριμένη προτίμηση προορισμού, ξεκινήστε την έρευνά σας από τις χώρες που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση αναλογικά με τις δεξιότητες σας.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου