Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Κοινά Μεταπτυχιακά από την Σ.Σ.Ε και το Πολυτεχνείο Κρήτης


Για πρώτη φορά ξεκινούν - τον προσεχή Φεβρουάριο- δύο Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών υψηλού επιπέδου του Τμήματος Στρατιωτικών Επιστημών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης- ήδη άρχισε η υποβολή αιτήσεων!
Πρόκειται για Μεταπτυχιακά στις θεματικές περιοχές των γνωστικών αντικειμένων: Εφαρμοσμένη Επιχειρησιακή Έρευνα και Ανάλυση (Applied Operational Research and Analysis) και Σχεδίαση & Επεξεργασία Συστημάτων (Systems Engineering).

Και αξιωματικοί και πτυχιούχοι ΑΕΙ
Τα δύο Προγράμματα απευθύνονται τόσο σε Αξιωματικούς όλων των ειδικοτήτων των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και σε αποφοίτους ΑΕΙ που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία σε κρίσιμης σημασίας αντικείμενα αποκτώντας ένα ισχυρό τίτλο σπουδών. 
Είναι διετούς διάρκειας και οδηγούν στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, ενώ παρέχεται η σοβαρή προοπτική της εκπόνησης Διδακτορικών Διατριβών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Και εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνεται στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και προβλέπεται η δυνατότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με την υποστήριξη σύγχρονων τεχνολογιών για ειδικές κατηγορίες φοιτητών. Κάθε σχετική πληροφόρηση για τους ενδιαφερόμενους παρέχεται στην ιστοσελίδα των Προγραμμάτων:www.sse-tuc.edu.gr .
Αξίζει να επισημανθεί ότι η λειτουργία, για πρώτη φορά όπως επισημάναμε, Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων καθιστά το όλο εγχείρημα εξαιρετικής σημασίας για την Ελλάδα, αφού πρόκειται για δύο καινοτόμα Διιδρυματικά Διατμηματικά Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών τα οποία αναμένεται να παράγουν υψηλού επιπέδου εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό και να προσφέρουν σημαντικά μαθήματα που θα διδαχθούν για πρώτη φορά από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας.

Διεθνής αναγνώριση
Τα Προγράμματα, επισημαινεται αρμοδίως, δεν θα επιβαρύνουν καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσουν τις δέουσες και αναγκαίες προϋποθέσεις για διεξαγωγή συγκροτημένης έρευνας στις Ένοπλες Δυνάμεις. Επιπλέον, θα εξοικονομήσουν χρήματα που δίνονται για μεταπτυχιακές σπουδές Ελλήνων Αξιωματικών στο Εξωτερικό, ενώ θα αποδώσουν χρήματα στους προϋπολογισμούς της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και του Πολυτεχνείου Κρήτης, και θα προβάλλουν τη χώρα διεθνώς. Ακόμη, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας για αρκετούς Έλληνες επιστήμονες, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ανεργίας.
Ήδη ιι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Παιδείας και Θρησκευμάτων, προχώρησαν από κοινού στην ίδρυση των δύο καινοτόμων αυτοχρηματοδοτούμενων Διιδρυματικών Διατμηματικών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Δ.Π.Μ.Σ.) - τα σχετικά στο ΦΕΚ 163Α’/20-8-2014.

Ξεκίνησε η αποστολή αιτήσεων (λήγει 19/12)
Όπως ανακοινώθηκε η σχετική πρόσκληση, για υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερόμενων,ξεκίνησε ήδη με καταληκτική ημερομηνία αποστολής των αιτήσεων την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014. Οι αιτήσεις, τα έντυπα, οι σχετικές οδηγίες και κάθε σχετική πληροφόρηση για τους ενδιαφερόμενους παρέχονται στην ιστοσελίδα των Προγραμμάτων www.sse-tuc.edu.gr και από τη γραμματεία των Δ.Δ.Π.Μ.Σ. στο τηλέφωνο 2108904258 ή στον ιστότοπο www.sse.gr.

Η έναρξη των μαθημάτων του Α’ Εξαμήνου έχει προγραμματισθεί για τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 και το πέρας του την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015.Οι εγγραφές των επιλεγέντων θα γίνεται από την Τετάρτη 21 έως την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015. 

(Στην φωτογραφία τα μέλη ΔΕΠ της Σχολής Ευελπίδων και του Πολυτεχνείου Κρήτης που συγκροτούν τις Ειδικές Διατμηματικές Επιτροπές που διοικούν τα δύο Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου