Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Creative Business Cup: Οι 10 επικρατέστερες ελληνικές ιδέες που θα πάρουν μέρος στον διεθνή διαγωνισμό


Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στην Ελλάδα ο επιχειρηματικός διαγωνισμός στον τομέα των Δημιουργικών Βιομηχανιών «Creative Business Cup». Νέοι δημιουργοί και επιχειρηματίες θα διαγωνιστούν πρώτα σε εθνικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Disrupt 2014 που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 15- 16 Νοεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, η οποία, μαζί με τον διαγωνισμό, διοργανώνεται στην Ελλάδα από τους Industry Disruptors- Game Changers (ID-GC). Στη συνέχεια, οι νικητές από κάθε μία από τις 56 χώρες που συμμετέχουν στο Creative Business Cup θα διαγωνιστούν στον διεθνή τελικό της Κοπεγχάγης στις 17- 19 Νοεμβρίου 2014.

Στόχος του διαγωνισμού Creative Business Cup είναι η ενδυνάμωση των ταλαντούχων επιχειρηματιών και η προώθηση νέων και πρωτότυπων επιχειρηματικών προτάσεων στον τομέα της Δημιουργικών Βιομηχανιών.

Τα βραβεία του παγκόσμιου τελικού περιλαμβάνουν ένα έπαθλο 100.000 δολαρίων και άλλα επιμέρους βραβεία. Επιπλέον, οι καλύτερες εταιρείες από κάθε χώρα θα αποκτήσουν πρόσβαση στο CBCConnect, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα παρέχει δυνατότητες καθοδήγησης, παρακολούθησης ηλεκτρονικών σεμιναρίων (webinar), προώθησης σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και δικτύωσης με άλλες εταιρείες και επενδυτές, που δραστηριοποιούνται στον τομέα.

«Με την πεποίθηση ότι οι Δημιουργικές Βιομηχανίες αποτελούν έναν κλάδο με προοπτικές ταχείας ανάπτυξης, οι ID-GC επιστρατεύουν μία σειρά από εργαλεία που επιτρέπουν στους νέους δημιουργούς και επιχειρηματίες να διερευνήσουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στη δημιουργική βιομηχανία, προσφέροντάς τους ταυτόχρονα την ευκαιρία να αναδείξουν τις ιδέες τους σε διεθνές επίπεδο, διεκδικώντας σημαντικά βραβεία και προβολή», δήλωσε ο Μιχάλης Στάγκος, συνιδρυτής των ID-GC.

Οι δέκα φιναλίστ του ελληνικού διαγωνισμού ανακοινώθηκαν πρόσφατα και οι επιχειρηματικές ιδέες που διακρίθηκαν είναι η MyeTutor Org, η Hippocampus, η Vaia Gkerlioti, η Modernizor, η Girapp, η Humerus, η Susurrus, η CultiNet, η NOODIO και η Enter Art. Οι υποψήφιοι του ελληνικού διαγωνισμού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εξειδικευμένο εντατικό πρόγραμμα Finalist Boot camp από τους ID-GC, χρήσιμο για την προετοιμασία τους για τον Εθνικό Τελικό, όπου θα διεκδικήσουν σημαντικά έπαθλα και υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το project Humerus, το οποίο αναπτύσσεται από την Archoff σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Fab Lab Athens, παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Βραδιά του Ερευνητή στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Let’s 3D Print a Robot!» με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ). Επιπλέον, το project Humerus παρουσιάστηκε στο «Διεθνές Συνέδριο για την Ανοικτή Πρόσβαση @ ΕΚΤ», ενώ το έργο και οι στόχοι του Fab Lab Athens παρουσιάστηκαν στο συνέδριο του ΕΚΤ για τις Δημιουργικές Βιομηχανίες «Creativity: Innovative Models of Creative Production».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου