Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ που θα προκηρυχθούν τον Νοέμβριο


Τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ που θα προκηρυχθούν τον Νοέμβριο Τη σκυτάλη της χρηματοδότησης παίρνει η καινοτομία και η εξωστρέφεια από τις παραδοσιακές επιχειρηματικές δράσεις εστίασης, υπηρεσιών κ.λπ. Η επόμενη ημέρα για το ΕΣΠΑ θέτει στο προσκήνιο κάποιες εμπροσθοβαρείς δράσεις, δηλαδή προγράμματα που θα ξεκινήσουν νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Μεταξύ αυτών είναι και η «Νέα επιχειρηματικότητα» η οποία αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στο μήνα, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα ΕΣΠΑ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Παράλληλα, για τον Νοέμβριο επίσης έχει προγραμματιστεί και η ενεργοποίηση του Επενδυτικού Ταμείου, το οποίο θα παρέχει δάνεια, με ευνοϊκούς όρους, σε μικρομεσαίους. Προς το παρόν, είναι ανοικτά για υποβολή αιτήσεων οκτώ προγράμματα του ΟΑΕΔ, με την πλειονότητα να αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να τρέξουν περισσότερες δράσεις από τον Οργανισμό με αποδέκτες επιχειρήσεις και ανέργους. Στα «ενεργά» προγράμματα για την τόνωση της επιχειρηματικότητας έρχονται να προστεθούν και επτά χρηματοδοτικά εργαλεία του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ). Αυτά παρέχουν εγγυητικές επιστολές και δάνεια ύψους έως και 800.000 ευρώ, με το επιτόκιο σε κάποιες περιπτώσεις να είναι ακόμη και μηδενικό.

Να σημειωθεί δε πως μπορούν να επωφεληθούν -μεταξύ άλλων- μικρομεσαίοι που εντάσσονται σε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ή στον Αναπτυξιακό Νόμο και αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας. Εναλλακτική επιλογή δανειοδότησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελεί και το πρόγραμμα Jeremie.



 πηγη: Ελευθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου