Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

2ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας & Σχεδίου Παντείου Πανεπιστημίου

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας & Επιχειρηματικού Σχεδίου.
Μέχρι και την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013 μπορείτε να υποβάλλετε σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή την Επιχειρηματική σας Ιδέα και το Επιχειρηματικό σας Σχέδιο στο γραφείο της «Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Παντείου Πανεπιστημίου» (Αριστοτέλους 3, 1ος όροφος, Καλλιθέα, Τ.Κ. 17671, email: mke@panteion.gr, τηλ: 2109201618-9, υπεύθυνη κ. Στεφάνου Κατερίνα), αφού πρώτα κάνετε ηλεκτρονικά δήλωση συμμετοχής. 
Στον διαγωνισμό δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι προπτυχιακοί και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και οι υποψήφιοι διδάκτορες, αρκεί να παραμένουν ενεργοί φοιτητές κατά το διάστημα υποβολής των επιχειρηματικών ιδεών και σχεδίων. Οι φοιτητές μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, είτε μεμονωμένα, είτε σε ομάδες (μέχρι και 5 άτομα), ενώ δεν υπάρχουν ειδικοί περιορισμοί για τα θεματικά πεδία του διαγωνισμού. 
Τα καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια που θα κατατεθούν από τους συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή και θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Παντείου σε συνεργασία με τη Δομή Απασχόλησης Σταδιοδρομίας του Παντείου Πανεπιστημίου το Φθινόπωρο του 2013. 
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό θα δώσει τη δυνατότητα στους φοιτητές να λάβουν εποικοδομητική κριτική για την ιδέα-σχέδιό τους από ακαδημαϊκούς και στελέχη επιχειρήσεων, καθώς και βοήθεια στην οργάνωση και τεκμηρίωση της πρότασής τους. 

Όροι Συμμετοχής 
Στο Διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών. Οι φοιτητές μπορούν να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες (μέχρι 5 άτομα). Ενθαρρύνεται οι ομάδες που θα συσταθούν να αποτελούνται από φοιτητές μικτού επιπέδου εκπαίδευσης (πχ. προπτυχιακοί με μεταπτυχιακούς φοιτητές), ενώ ένα μέλος θα δηλωθεί ως συντονιστής και εκπρόσωπος της ομάδας. 
Η δήλωση συμμετοχής στο διαγωνισμό γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση mke@panteion.gr με την αποστολή του Έντυπου Υποβολής Ιδέας μέχρι την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013, ενώ το Επιχειρηματικό Σχέδιο πρέπει να αποσταλεί το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013. 

Κριτήρια αξιολόγησης 
1. Η πρωτοτυπία της ιδέας ώστε να μπορεί να ορισθεί ως καινοτομία. 
2. Η πληρότητα περιγραφής της ιδέας μέσω του επιχειρηματικού σχεδίου. 
3. Η κοινωνική προσφορά της ιδέας. 
4. Η δυνατότητα μετεξέλιξής της σε βιώσιμη και εκμεταλλεύσιμη παραγωγική διαδικασία (είτε προϊόντος είτε υπηρεσίας). 

Θεματικά Πεδία Διαγωνισμού 
Δεν υπάρχουν ειδικοί περιορισμοί για τα θεματικά πεδία του διαγωνισμού. 

Εμπιστευτικότητα 
Όλες οι επιχειρηματικές ιδέες και τα επιχειρηματικά σχέδια, θα αντιμετωπισθούν με απόλυτη εμπιστευτικότητα σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού, ενώ οι διαγωνιζόμενοι εάν το επιθυμούν μπορούν να κατοχυρώσουν νομικά την επιχειρηματική τους ιδέα, απευθυνόμενοι στους αρμόδιους φορείς. 

Βραβεία 
Τα επιχειρηματικά σχέδια θα αξιολογηθούν από αρμόδια επιτροπή, η οποία θα επιλέξει προς βράβευση τα τρία (3) καλύτερα. Επιπλέον, θα δοθούν έπαινοι και σε όσες προτάσεις γίνουν αποδεκτές από την επιτροπή. 

Χρονοδιάγραμμα 
Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στο διαγωνισμό: 12 Ιουλίου 2013 
Προθεσμία υποβολής επιχειρηματικών σχεδίων: 29 Ιουλίου 2013 
Ανακοίνωση νικητών & παρουσίαση επιχειρηματικών σχεδίων που κατατέθηκαν:
Εκδήλωση Φθινόπωρο 2013.