Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

#Μένουμε_σπίτι: 8 online πλατφόρμες μαθημάτων για να αλλάξεις καριέρα

Ο χρόνος που πάντοτε ζητούσατε για τον εαυτό σας, τώρα σας δίνεται απλόχερα οπότε εκμεταλλευτείτε τον εποικοδομητικά

Αν έχει αποδείξει κάτι η ολιγόμηνη παρουσία του νέου κορονοϊού στον πλανήτη και ο αριθμός των νεκρών που αφήνει στο πέρασμά του, αυτό είναι σίγουρα που δεν πρέπει να αστειευόμαστε και να παίρνουμε την κατάσταση αψήφιστα. Πράγμα που σημαίνει ότι εφόσον η κυβέρνηση έχει επιβάλει περιοριστικά μέτρα στην καθημερινότητα όλων μας για την ανάσχεση της διασποράς του ιού, θα πρέπει και να τα ακολουθήσουμε. 

Για όλους εσάς που θα εργαστείτε από το σπίτι τις επόμενες ημέρες ή απλώς θα παραμείνετε κατ' οίκον, ακολουθούν 8 πλατφόρμες online μάθησης, ώστε να περάσετε εποικοδομητικά τον χρόνο σας. 

Coeus

Θα ξεκινήσουμε με μία ελληνική πλατφόρμα που έχει άμεση σχέση με ευπαθείς ομάδες, εκείνες που σε αυτή τη συγκυρία πλήττονται περισσότερο και χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή. Η Coeus προσφέρει δωρεάν διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και φροντιστές, καθώς και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για θέματα κοινωνικής ευημερίας, υγείας, απασχόλησης και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε από το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, έναν από τους παλαιότερους μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας σε θέματα υποστήριξης ευπαθών ομάδων. Το ΚΜΟΠ ανέπτυξε το καινοτόμο πρόγραμμα «Live Without Bullying» / «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό», το οποίο αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία της πλατφόρμας Coeus. 

Coursera

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή πλατφόρμα online εκπαίδευσης με πληθώρα μαθημάτων σε διάφορους τομείς όπως υγεία, τεχνολογία, επιχειρήσεις, τέχνες και ανθρωπιστικές επιστήμες, κοινωνικές επιστήμες, ξένες γλώσσες κ.ά. ενώ παρέχει και πιστοποίηση παρακολούθησης στο τέλος των μαθημάτων. 

Udemy 

Η Udemy είναι μία πλατφόρμα online μάθησης, δημοφιλής σε διεθνές επίπεδο κι αυτό γιατί βασική της φιλοσοφία είναι ο «εκδημοκρατισμός» της εκπαίδευσης και η πρόσβαση όλων σε αυτή. 

Χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία και διαθέτοντας μια δεξαμενή 20.000 και πλέον καθηγητών, η Udemy έχει πλέον εγγεγραμμένους στο μητρώο της περισσότερους από 12 εκατ. μαθητές. 

Alison 

Πρόκειται για μία πλατφόρμα με πληθώρα επιλογών, καθώς διαθέτει 1.000 και πλέον δωρεάν μαθήματα για τομείς όπως υγεία, επιχειρήσεις, επιστήμη, ανθρωπιστικές επιστήμες, θετικές επιστήμες, lifestyle, ξένες γλώσσες και άλλα. Τα περισσότερα από αυτά τα μαθήματα διαθέτουν και τη δυνατότητα λήψης πιστοποίησης με την ολοκλήρωσή τους, με ένα μικρό αντίτιμο. 

FutureLearn

Το Αγγλικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι πίσω από αυτή την πλατφόρμα online μάθησης, η οποία προσφέρει μια ευρεία γκάμα μαθημάτων από διάφορα πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας. Και εδώ, ο μαθητής μπορεί να λάβει, με το πέρας των μαθημάτων, πιστοποιητικό παρακολούθησης. 

EdX

Harvard και MIT ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν αυτήν εδώ την πλατφόρμα εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης, που παρέχει δωρεάν μαθήματα υψηλής ποιότητας, με την έκδοση πιστοποιητικού παρακολούθησης, μετά το τέλος των μαθημάτων. 

Open Culture 

Για όσους από εσάς δηλώνετε λάτρεις του Πολιτισμού, αυτή εδώ η online πλατφόρμα εκμάθησης είναι ό,τι χρειάζεστε αυτές τις ημέρες της απομόνωσης. Το Open Culture διαθέτει δωρεάν πρόσβαση σε προγράμματα πανεπιστημίων και MOOCs (μαζικά ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα), ταινίες, eBooks και audio books, ξένες γλώσσες κ.ά.

TED

Λογικά, όλοι γνωρίζετε την ύπαρξη του TED, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ξεκίνησε με στόχο τη διάδοση ιδεών σε θέματα τεχνολογίας και ψυχολογίας και πλέον καλύπτει σχεδόν όλη την γκάμα των θεμάτων και μάλιστα σε 100 γλώσσες. Σε αυτή την πλατφόρμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε σύντομα βιντεάκια που εντάξει, δεν θα σας δώσουν κάποια πιστοποίηση στο τέλος της ημέρας, αλλά σίγουρα θα σας γεμίσουν με περισσότερη γνώση αντίληψη για τον κόσμο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου