Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Επαναστατικοί νάρθηκες από τελειόφοιτους του Δ.Π.Θ.

Είναι φίλοι, απόφοιτοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και "χτίζουν" το δικό τους success story με αιχμή την τεχνολογία στον κλάδο την Υγείας. Πρόκειται για τον Χάρη Γερεμτζέ από την Έδεσσα και το Δημήτρη Μουστάκα από τη Ρόδο, οι οποίοι με τη Healthtech Startup τους, την AidPlex, την οποία δημιούργησαν τον περυσινό Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, προσφέρουν καινοτόμες λύσεις σε ορθοπεδικά προβλήματα.

Ειδικότερα, η AidPlex παράγει, αξιοποιώντας σε πρώτη φάση την 3D εκτύπωση, θερμοπλαστικούς νάρθηκες, οι οποίοι είναι πέντε φορές ελαφρύτεροι από τον γύψο, αδιάβροχοι, φιλικοί για το δέρμα, εύκολα προσαρμόσιμοι, ανακυκλώσιμοι, βιοδιασπώμενοι και πάνω από όλα κάνουν τη ζωή του ασθενούς ευκολότεροι.

Οι θερμοπλαστικοί νάρθηκες είναι το πρώτο προϊόν που έχει αναπτύξει η εταιρία, η οποία σχεδιάζει επίσης κηδεμόνες σκολίωσης, ενώ μελλοντικά θα διευρύνει περαιτέρω την γκάμα των ορθοπεδικών βοηθημάτων της. 

Μάλιστα, ήδη οι δύο 24χρονοι έχουν προχωρήσει σε συμφωνία με το νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" για κλινικές δοκιμές του νάρθηκά τους, ενώ συζητούν και με ακόμα δύο νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.



Πηγή: Εφημερίδα "Δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου