Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

«The Butcher Awards» | Ο 1ος διαγωνισμός Ομάδων Κρεοπωλών στην Ελλάδα

Τον Οκτώβριο θα διεξαχθεί ο 1ος Ομαδικός Διαγωνισμός Κρεοπωλών «The Butcher Awards», στην Ελλάδα.

Ο τρόπος διάθεσης του κρέατος τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει. Ο κρεοπώλης είναι πλέον καλλιτέχνης και το αποδεικνύουν καθημερινά οι εξαιρετικά όμορφες βιτρίνες των μοντέρνων κρεοπωλείων που βρίσκονται σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας.

Η νέα για τα ελληνικά δεδομένα αυτή διοργάνωση, απευθύνεται σε επαγγελματίες κρεοπώλες. Ο ιθύνων νους του διαγωνισμού Στέλιος Μαστοράκος, σεφ και ιδρυτής της Meat Pro, της 1ης Πιστοποιημένης Ιδιωτικής Σχολής Κρεοπωλών στην Ελλάδα, συνεργάζεται με τον Παναγιώτη Μπελτζινίτη, διακεκριμένο φωτογράφο και ιδρυτή του εξειδικευμένου στα τρόφιμα στούντιο διαφημιστικής φωτογραφίας «SayCheese» με σκοπό να πραγματοποιήσουν τον διαγωνισμό, για τον οποίο μετρούν ήδη αντίστροφα αφού έχει προγραμματιστεί για τις 7 Οκτωβρίου.

Το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου είναι ο χώρος που πρόκειται να τον φιλοξενήσει και το πρόγραμμα της ημέρας θα περιλαμβάνει εκτός από τις προβλεπόμενες διαδικασίες και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως live cooking show, stand up comedy, αλλά και ζωντανή μουσική.

Κύριος στόχος της πρωτοβουλίας διοργάνωσης του διαγωνισμού είναι η στήριξη και η αναβάθμιση του επαγγέλματος του κρεοπώλη και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να βλέπουμε και σε ελληνικό έδαφος έναν τέτοιου τύπου διαγωνισμό, στημένο στα πρότυπα του «World Butchers Challenge». Η επέκτασή του σε διεθνές επίπεδο είναι κάτι που οι διοργανωτές θα ήθελαν να επιδιώξουν, ωστόσο, σε πρώτη φάση, η πλειοψηφία τουλάχιστον των συμμετοχών θα κινηθεί σε εθνικό επίπεδο.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα διαρκέσει 4 ώρες και θα συμμετάσχουν σε αυτή ομάδες τριών πιστοποιημένων κρεοπωλών ή δύο πιστοποιημένων κρεοπωλών και ενός πιστοποιημένου μάγειρα.Κάθε Ομάδα θα διαγωνισθεί σε ψυχόμενο ειδικά διαμορφωμένο container, προσομοίωση κρεοπωλείου, με ψυγείο – βιτρίνα 2 μέτρων, την οποία θα πρέπει οι διαγωνιζόμενοι να διαμορφώσουν εκθέτοντας τις δημιουργίες τους από ομοιόμορφες και ίσες ποσότητες κρέατος.

Ο κ. Στέλιος Μαστοράκος επεσήμανε πως τα «The Butcher Awards» έχουν διττό στόχο: τη στήριξη του επαγγέλματος του κρεοπώλη, αλλά και τη σύνδεση του κρεοπώλη με τον καταναλωτή. «Στόχος μας είναι να τα επιτύχουμε και τα δύο σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του τομέα του κρέατος και ειδικότερα των κρεοπωλών. Οι επισκέπτες του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πως ο σύγχρονος κρεοπώλης δεν εκπαιδεύεται μόνο στην τεχνική, αλλά και στην τέχνη και μέρος της είναι και η σχέση με τον καταναλωτή», επεσήμανε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου