Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Bloomberg για κρασιά Σαντορίνης: Από τη λάβα στα καλύτερα εστιατόρια

Ύμνο στα κρασιά της Σαντορίνης αφιερώνει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg περιγράφοντας την καλλιέργεια σταφυλιών στις πλαγιές ενός ηφαιστείου, που ακόμη βγάζει φωτιά, καπνό και λάβα ως την υπέρτατη αμπελοκαλλιέργεια.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, το 2018 προβλέπεται να είναι η χρονιά για τους λάτρεις των κρασιών από ηφαιστειακά εδάφη, τα οποία αντιπροσωπεύουν μόλις το 1% της παγκόσμιας επιφάνειας, αλλά συνεισφέρουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην κατάταξη με τους πιο καλούς αμπελώνες, όπως αυτοί της Σαντορίνης.

Τα αλμυρά, έντονα λευκά κρασιά του ελληνικού νησιού έκαναν δυνατή είσοδο στη σκηνή της Νέας Υόρκης, πριν από δύο χρόνια, προκαλώντας δυνατή αναγνώριση, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Παρουσιάζοντας τα οκτώ μέρη στον κόσμο που μπορεί να βρει κανείς κρασιά από ηφαιστειακά εδάφη, το Bloomberg όχι απλώς περιλαμβάνει την Ελλάδα και τη Σαντορίνη, αλλά την τοποθετεί πρώτη στη λίστα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτό το τέλειο τουριστικό καταφύγιο στη θάλασσα του Αιγαίου παράγει κάποια από τα καλύτερα παραδείγματα ηφαιστειακών κρασιών. Τα αμπέλια φυτεύονται σε πετρώδη χωράφια, από στάχτη και ηφαιστειακούς βράχους».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου