Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Δωρεάν Δεξιότητες από το Media LAB της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης

Εκμάθηση δωρεάν δεξιοτήτων στο Media LAB της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης. Συνεχίζονται τα μαθήματα και το Φεβρουάριο 2018! Δήλωσε συμμετοχή!

Ελάτε να γνωρίσετε, να αποκτήσετε βασικές γνώσεις στον χειρισμό του Η/Υ και να μάθετε χρήσιμα εργαλεία και δυνατότητες, που μας  προσφέρει το διαδίκτυο στην καθημερινότητά και να αναζητήσετε νέους τρόπους να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας, με χρήση απλών και δωρεάν εργαλείων multimedia!

Η/Υ για αρχάριους Μαθαίνετε τις βασικές αρχές της χρήσης ενός υπολογιστή. Το πρόγραμμα είναι τεσσάρων συναντήσεων και παρουσιάζονται: Τα μέρη του υπολογιστή, το λειτουργικό σύστημα, οι σουίτες γραφείου, το Internet, το email και η επικοινωνία.

Web Radio Μαθαίνετε να φτιάχνετε το δικό σας διαδικτυακό ραδιόφωνο χωρίς κόστος και να δημιουργείτε μία ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή.

Video Streaming Μαθαίνετε να φτιάχνετε το δικό σας διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι χωρίς κόστος και να δημιουργείτε μία ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή. Ανακοινώνετε την εκπομπή σας σε sites και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Web Filtering Ι & ΙΙ Μαθαίνετε να ρυθμίζετε το οικιακό σας δίκτυο και τους υπολογιστές σας, ώστε να ελέγχετε τις ιστοσελίδες που έχετε πρόσβαση, προκειμένου να προστατέψετε τα παιδιά από τους κινδύνους του Internet. (δύο συναντήσεις)


Audacity Μαθαίνετε να ηχογραφείτε ζωντανή μουσική, να επεξεργάζεστε MP3, WAV και άλλα αρχεία ήχου, να κάνετε μίξη σε ήχους, να αλλάζετε την ταχύτητα ή τον τόνο μιας ηχογράφησης και πολλά άλλα.

Movie Maker Φτιάχνετε το δικό σας βίντεο. Μαθαίνετε να εισάγετε βίντεο και φωτογραφίες, να εφαρμόζετε εφέ μεταβάσεων, να ενσωματώνετε μουσική υπόκρουση, να προσθέτετε τίτλους και λεζάντες, να αποθηκεύετε το έργο, να το δημοσιεύετε στο διαδίκτυο.

Linked In Κάνετε μία εισαγωγή και τα πρώτα σας βήματα στη χρήση του επαγγελματικού ηλεκτρονικού κοινωνικού δικτύου LinkedIn που απευθύνεται σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Δημιουργείτε Λογαριασμό, κάνετε την αρχική βασική παραμετροποίηση του λογαριασμού και εισάγετε βασικές πληροφορίες.

Cloud & On-line υπηρεσίες Μαθαίνετε να χειρίζεστε απλά κάποια από τα δωρεάν διαθέσιμα ιστολόγια, που υπάρχουν στο Διαδίκτυο και μπορούν να σας εξυπηρετήσουν και να σας διευκολύνουν στην καθημερινότητά σας: Διαγνωστικά εργαλεία για την πρόσβαση από το οικιακό μας δίκτυο στο Internet, μετατροπή αρχείων, περικοπή μουσικών κομματιών, on line επεξεργασία εικόνας, εικονικός διαδικτυακός δίσκος, διαδικτυακά αρχεία, διαδικτυακό ημερολόγιο, διαδικτυακές επαφές, διαδικτυακή μετάφραση, Διαδικτυακή αναζήτηση με παραμέτρους (ιστολογιών εικόνων και λοιπά), εξαγωγή ήχου και βίντεο από το Youtube (πνευματικά δικαιώματα).

Επεξεργασία εικόνας με το GIMP Γνωρίστε τις βασικές αρχές της επεξεργασίας εικόνας, μέσα από πολύ απλά παραδείγματα, με τη χρήση του GIMP. Διασκεδάστε, πειράζοντας φωτογραφίες με τον πιο απλό τρόπο και κάνοντας ωραίες συνθέσεις.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο Brain Pulse Room και στο χώρο των υπολογιστών των μελών της βιβλιοθήκης και απαιτείται προεγγραφή.

Εκπαιδευτής είναι ο κ. Στάθης Νικολακόπουλος, πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία εξατομικευμένης πρακτικής εξάσκησης στους υπολογιστές του Media Lab, με τη βοήθεια των Media Labers, του Στάθη Νικολακόπουλου και του Δημήτρη Μπαρμπαγιώργη.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Προηγούνται οι κάτοικοι Ηλιούπολης. Παρακαλούμε για τη συνέπεια στην παρουσία σας σύμφωνα με τη δήλωσή σας.

Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, στο τέλος κάθε σεμιναρίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης (Nικομάχου 18 & Νυμφών-κτήριο του ΟΤΕ, τηλ. 2109948344), καθημερινά, τις ώρες λειτουργίας της (Δευτέρα ως Παρασκευή 12:30-14:30, αρμόδιοι υπάλληλοι Μαρία Καραγκούνη, Δημήτρης Μπαρμπαγιώργης).

Δείτε το πρόγραμμα του Φεβρουαρίου εδώ.
Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου