Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Δωρεάν σεμινάριο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Η iDialogue, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, σας προσκαλεί στo δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο «Προστάτεψε το Παιδί σου από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα» που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, την Τετάρτη 21/02 και ώρα 18:30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου (Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Δημητρίου Μόσχα).


Κεντρικός ομιλητής είναι ο Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και Πρόεδρος του Cyber Security International Institute (CSI) κ. Μανώλης Σφακιανάκης. Επίσης ως ομιλήτριες συμμετέχουν στο σεμινάριο η Ψυχολόγος – Εγκληματολόγος  κ. Μαρίσα Βουλγαράκη και η Κοινωνιολόγος – Εγκληματολόγος κ. Μαριάννα Τάσση.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίων, οι γονείς, τα παιδιά κάθε ηλικίας, οι εκπαιδευτικοί και οι ψυχολόγοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κινδύνους που ελλοχεύει η χρήση του Διαδικτύου και για τους ασφαλείς τρόπους περιήγησης των μικρών μας φίλων σε αυτό.

Στους ενηλίκους θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. 

Απαραίτητη η εγγραφή σας (η οποία είναι δωρεάν όπως και το σεμινάριο) στην ιστοσελίδα: https://prostatepse.gr/register/ ή στο 2107709777.

Μέγας Πανελλαδικός Χορηγός της δράσης είναι η εταιρεία MYTILINEOS, Πανελλαδικός Χορηγός της δράσης είναι η εταιρεία WIND Ελλάς ενώ Τοπικός Χορηγός του σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Μαρούσι είναι η Eurobank.

Η Δράση πραγματοποιείται με την Υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Προσεχή σεμινάρια:
21/02 Μαρούσι, 26/02 Αθήνα-Κέντρο, 07/03 Πάτρα, 12/03 Τρίπολη, 19/03 Βόλος, 28/03 Ηράκλειο Κρήτης, 30/04 Θεσσαλονίκη, 7/05 Ιωάννινα, 23/05 Μυτιλήνη 
- Γιατί η πρόσβαση στο διαδίκτυο  έχει γίνει πιο εύκολη από ποτέ και η  αύξηση της έκθεσης στον διαδικτυακό κόσμο, έχει οδηγήσει στην αύξηση των κινδύνων.
- Γιατί όσο ακίνδυνη και  αν θεωρούμε την ενασχόληση των παιδιών μας με το ίντερνετ, τόσο λιγότερο φαίνεται πως έχουμε κατανοήσει τον τρόπο λειτουργίας και την επικινδυνότητα του.
- Γιατί οι γονείς είναι οι υπ’αριθμόν ένα ενδιαφερόμενοι για την ασφάλεια των παιδιών τους.
- Γιατί καθημερινά περιστατικά, με θύματα παιδιά, σημειώνονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη και η χώρα μας δεν αποτελεί εξαίρεση.
- Γιατί η συχνότητα εμφάνισης τέτοιων περιστατικών δεν πρέπει να μας κάνει να τα ορίζουμε ως φυσιολογικά και αποδεκτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου