Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Steve Jobs: Ο άνθρωπος που οδήγησε στην έξοδο από τη βιομηχανική κοινωνία και στην είσοδο στην κοινωνία της πληροφορίας

Steve Jobs: Λίγα λόγια για τη ζωή του...

1976 - Σε ηλικία 20 χρόνων κατασκευάζει (στο γκαράζ του πατέρα του, με τη βοήθεια του Στ. Βόζνιακ) τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή.

1983 - Δημιουργεί τον «φιλικό» υπολογιστή (Lisa) με την επινόηση του λειτουργικού συστήματος με παράθυρα, μενού και ποντίκι. (Ο συνεργάτης του, Μπιλ Γκέιτς, δέκα χρόνια αργότερα χρησιμοποιεί αυτή την επινόηση στους υπολογιστές με επεξεργαστές συμβατούς με εκείνους της Intel και κατακτά την αγορά – αφού δεν θεωρήθηκε κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας αυτή η ενέργειά του από τα Αμερικανικά δικαστήρια).

1986 - Αγοράζει την εταιρεία Pixar και σε συνεργασία με τη Disney δημιουργεί ψηφιακές ταινίες κινουμένων σχεδίων με πρώτη την ταινία Toy Story, με παγκόσμια επιτυχία.

1992 - Δημιουργεί το Newton, μια συσκευή αναγνώρισης της χειρόγραφης γραφής, βάση για την «έξυπνη» κατανόηση νέων παραστάσεων από τον υπολογιστή.

1998 - Κατασκευάζει τον πρώτο υπολογιστή (iMac) που μπορεί να «τρέχει» διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, επιτρέποντας την απλή μεταφορά δεδομένων από το ένα σύστημα στο άλλο.

1999 - Δημιουργία του ibook για την εκπαιδευτική αγορά.

2001 - Δημιουργία του ipod, επιτυγχάνοντας τεράστια σμίκρυνση των αποθηκευτικών χώρων. Δύο χρόνια αργότερα ολοκληρώνεται η είσοδος στη μουσική αγορά με το iTunes Music Store.

2007 - Δημιουργία του iphone.

2010 - Δημιουργία του ipad.

Πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας στις 5 Οκτωβρίου 2011 σε ηλικία 56 χρόνων.

Τα τρία μήλα που άλλαξαν τον κόσμο: Αδάμ και Εύα, Νεύτων και Τζομπς

Η περίφημη ομιλία του Steve Jobs, του ανθρώπου που επινόησε τις βάσεις για όλα όσα ξέρουμε σήμερα για τις νέες τεχνολογίες και οδήγησε στην έξοδο από τη βιομηχανική κοινωνία και την είσοδο στην κοινωνία της πληροφορίας και την παγκοσμιοποίηση, αλλάζοντας τον κόσμο, στο βίντεο που ακολουθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου