Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

The Coffee Project: H πρώτη ελληνική αλυσίδα καφέ στην Ελβετία

Εάν εξαιρέσεις ότι και οι δύο χώρες έχουν έναν σταυρό στην σημαία τους (και αυτόν όχι στην ίδια θέση) Ελλάδα και Ελβετία δεν έχουν πολλά κοινά. Για τους εμπνευστές όμως του The Coffee Project έστω και αυτό το κοινό στοιχείο ήταν αρκετό, ώστε να το κάνουν δική τους σημαία το να φέρουν πιο κοντά τις γεύσεις και τις μυρωδιές της Ελλάδας στην Ελβετία.

Το φιλόδοξο εγχείρημα ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες στην Λωζάνη, ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Κατσέλης με Έλληνες συνεργάτες του, με την συνδρομή του Κώστα Καλαφατά, ιδιοκτήτη της ελληνικής εταιρείας Samba Café Coffee Roasters, με τη δημιουργία ελληνικών καφέ, στο κέντρο της ελβετικής πόλης.

Στόχος του The Coffee Project είναι η γνωριμία στο ελβετικό κοινό της ελληνικής κουλτούρας καφέ και των ελληνικών εδεσμάτων, η ενσωμάτωση στα νέα καταστήματα ελληνικών προϊόντων καθώς και η πώληση συσκευασμένου καφέ σε καταστήματα στην Ελβετία.


Στις 20 Οκτωβρίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο κατάστημα The Coffee Project, ενώ μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα έχουν εγκαινιαστεί δύο ακόμη, στο κέντρο της Λωζάνης και στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, στα οποία οι Ελβετοί καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ελληνικό καφέ, ελληνική τυρόπιτα και σπανακόπιτα καθώς και κρύους καφέδες, ελάχιστα διαδεδομένους στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.


‘Η φιλοσοφία του The Coffee Project είναι να μεταφέρουμε την κουλτούρα της ελληνικής καφετέριας στην Ελβετία καθώς και να δώσουμε τη δυνατότητα σε ελληνικές εταιρείες να διαθέσουν τα προϊόντα τους, σε τελική μορφή, στους Ελβετούς καταναλωτές’, σημειώνει ο Βαγγέλης Κατσέλης, CEO και δημιουργός του Coffee Project.

Το τελικό προϊόν καφέ που διατίθεται και πωλείται στα The Coffee Project παρασκευάζεται στην Ελλάδα, από πρώτη ύλη που προέρχεται από χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής.


Ο Κώστας Καλαφατάς, ιδιοκτήτης της εταιρείας Samba Café Coffee Roasters υπογράμμισε ‘δημιουργήσαμε χαρμάνια καφέ, τα οποία ανταποκρίνονται στο κοινό της Ελβετίας και στοχεύουμε, εκτός από το δίκτυο του The Coffee Project να αναπτύξουμε μια διευρυμένη διανομή, με τον καφέ Samba, τον οποίο δημιουργούμε στην Ελλάδα, από ποιοτική πρώτη ύλη από ολόκληρο τον κόσμο’.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου