Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Startup Your Life με πρωτοβουλία της AIESEC

Η Bayer Ελλάς συμμετείχε ως βασικός ομιλητής στην εκδήλωση “Startup Your Life”, η οποία είχε ως βασικό στόχο  να αναδείξει την ιδιαίτερη σημασία που διαδραματίζει η ανάληψη ρίσκου στην επιτυχία των νέων επιχειρηματιών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιά και ήταν πρωτοβουλία της AIESEC, η οποία μέχρι σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο μη κυβερνητικό οργανισμό φοιτητών παγκοσμίως.

Μέσα από τις τέσσερις ενότητες που συνέθεσαν την εκδήλωση, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια συνολική εικόνα για τα βασικά στάδια που διανύει κανείς πριν γίνει επιχειρηματίας.

Συγκεκριμένα, οι ενότητες αυτές αποτυπώθηκαν ως εξής:

· Dreaming: πως έρχεται το η πρώτη σπίθα ενός entrepreneur

· Building: το σθένος και η επιμονή που απαιτείται για να πετύχει η ιδέα σου

· Succeeding: πως τελικά φτάνεις τους στόχους 

· Supporting: πως μπορούν να βοηθηθούν οι startuppers από άτομα με μεγαλύτερη εμπειρία - by Bayer

Την κάθε ενότητα παρουσίασαν νέοι επιχειρηματίες που επέδειξαν τόλμη και δεν πτοήθηκαν από τις αποτυχίες, με αποτέλεσμα να καταφέρουν μέσα από την σκληρή δουλεία τους να πετύχουν.

Νεανική επιχειρηματικότητα

Στην τελευταία ενότητα, η Bayer είχε την ευκαιρία να αναδείξει τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει για την εταιρεία η νεανική επιχειρηματικότητα, παρουσιάζοντας το εκτενές πρόγραμμα Ανοιχτής Καινοτομίας που υλοποιεί. Κάθε ένα από τα 8 επιμέρους προγράμματα Ανοιχτής Καινοτομίας παρέχουν όχι μόνο οικονομική στήριξη αλλά και την τεχνογνωσία υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας, από διαφορετικά τμήματα. Σε αυτό το πνεύμα, δόθηκε έμφαση στην ανάγκη να στηρίζονται οι νέοι και να τους προσφέρονται ουσιαστικές ευκαιρίες, ώστε να τολμούν και να διεκδικούν μια θέση στην επιχειρηματική αρένα.

Επιπλέον, σε συνέχεια της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας της Bayer Ελλάς με την AIESEC, η Bayer Ελλάς ανακοίνωσε τη δέσμευση της να στηρίξει με 5 υποτροφίες το πρόγραμμα Global Entrepreneur της AIESEC. Με αυτές τις υποτροφίες φιλοδοξεί να προσφέρει την ευκαιρία σε 5 νέους, κάτω των 30 ετών, να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό, προκειμένου να γεμίσουν την επαγγελματική τους φαρέτρα με εφόδια που θα τους φανούν χρήσιμα σε κάθε επαγγελματικό τους βήμα.

Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας στην Βayer Ελλάς

«Σε μια δύσκολη περίοδο για το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, οι νέοι δε λαμβάνουν την απαιτούμενη ενθάρρυνση να κυνηγήσουν τα όνειρα τους. Αντίθετα η περιρρέουσα ανησυχία για το μέλλον τείνει να τους αποτρέπει να αναλάβουν οποιοδήποτε ρίσκο.

Κόντρα στο ευρύτερο πνεύμα των καιρών η AIESEC, μέσα από την εκδήλωση “Startup Your Life”, προσπάθησε να προσφέρει μια εναλλακτική και πιο αισιόδοξη οπτική στους νέους στέλνοντας το μήνυμα ότι πρέπει να τολμάμε και να μη μας τρομάζουν οι δυσκολίες, αν θέλουμε να πετύχουμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αποτελέσαμε κι εμείς μέρος αυτής της προσπάθειας, γιατί σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε σε νέους επίδοξους επιχειρηματίες με όνειρα για το μέλλον και να τους δείξουμε πώς η Bayer στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειές τους», δήλωσε η Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας στην Βayer Ελλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου