Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Οι 20 ισχυροί της τεχνολογίας σύμφωνα με το περιοδικό TIME


Το περιοδικό TΙΜΕ δημοσίευσε τη λίστα με τα 20 ονόματα που θεωρείται ότι αυτή τη στιγμή ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στον χώρο της τεχνολογίας. Χωρίς να μας εκπλήσσει, την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο πολυτάλαντος CEO της Tesla, Elon Musk.

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk στα 45 του χρόνια επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε, χάρη στα αυτόνομα οχήματα, έχει γράψει ιστορία με τη Space X και φυσικά μην ξεχνάμε τα σχέδιά του για την μετοίκιση του ανθρώπου στον Άρη Το τελευταίο εγχείρημά του είναι η δημιουργία μιας εταιρεία που ασχολείται με την τεχνητή νοημοσύνη και στην σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με υπολογιστή.

Elon Musk

Στην δεύτερη θέση είναι ο CEO της Amazon, Jeff Bezos, η εταιρεία του οποίου κατάφερε να κάνει το ηλεκτρονικό εμπόριο mainstream κυρίως μέσω της πώλησης βιβλίων. Αυτή τη στιγμή η Amazon μπαίνει στα νερά της τεχνητής νοημοσύνης με την ψηφιακή βοηθό Alexa και την κυκλοφορία συσκευών όπως Echo και Echo Show. Μεγάλες εταιρείες από Netflix μέχρι Spotify βασίζονται στην πλατφόρμα Amazon Web Services cloud computing. Όπως ο Musk έτσι και ο Bezos ίδρυσε την δική του εταιρεία διαστημικών πτήσεων Blue Origin και το 2013 αγόρασε την The Washington Post για 250 εκατ. δολάρια.

Jeff Bezos

Στην τρίτη θέση είναι ο Mark Zuckerberg, για τον οποίο οι συστάσεις είναι μάλλον περιττές. O 33χρονος CEO του Facebook είναι στο τιμόνι του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου που πλέον μετρά σχεδόν 2 δισ. χρήστες. Ωστόσο, ο Zuckerberg βρίσκεται αντιμέτωπος με διάφορα προβλήματα όπως ο αυξανόμενος αριθμός των fake news που εξαπλώνονται μέσω της πλατφόρμας με απίστευτη ταχύτητα αλλά και οι live μεταδόσεις δολοφονιών.

Mark Zuckerberg

Τέταρτος είναι ο CEO της Apple, Tim Cook, ένα από τα πιο ισχυρά brand στον πλανήτη με πιστούς fans που την ακολουθούν σε ότι λανσάρει. Αυτή τη στιγμή πειραματίζεται με διάφορα project από τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, τεχνητή νοημοσύνη, μέχρι επαυξημένη πραγματικότητα. Οι αποφάσεις που θα πάρει ο Cook για το τι θα βγει στην αγορά, θεωρείται ότι θα διαμορφώσουν το μελλοντικό τοπίο στα καταναλωτικά προϊόντα τεχνολογίας.

Tim Cook

Την πεντάδα κλείνει ο Sundar Pichai, ο CEO του πιο δημοφιλούς website και μηχανής αναζήτησης στον πλανήτη. Η Google είναι επίσης αντιμέτωπη με το πρόβλημα των fake news και την έντονη κριτική που της ασκείται. Ο τρόπος με τον οποίο θα επιλέξει ο Pichai να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για την ίδια την Google, αλλά και να επηρεάσει τα πολιτικά αποτελέσματα ανά τον κόσμο. Ο ίδιος έχει επίσης στα χέρια του Android και Chrome, δυο από τις πιο χρησιμοποιημένες πλατφόρμες στην αντίστοιχη κατηγορία τους.

Sundar Pichai

Στις υπόλοιπες θέσεις είναι:

6. Evan Spiegel, ο 26χρονος συνιδρυτής και CEO του Snapchat
7. Mary Barra, CEO της General Motors
8. Satya Nadella, CEO της Microsoft
9. Susan Wojcicki, CEO του YouTube
10. Andrew Jassy, επικεφαλής του Amazon Web Services
11. Ajit Pai, Πρόεδρος της αμερικάνικης FCC
12. Demis Hassabis, ο Ελληνοκύπριος συνιδρυτής και CEO της DeepMind
13. John Giannandrea, επικεφαλής του Google search
14. Travis Kalanick, ιδρυτής της Uber
15. Ginni Rometty, CEO της IBM
16. Cheng Wei & Jean Liu, οι επικεφαλής της Didi Chuxing, αντίστοιχη της Uber στην Κίνα
17. Jeff Williams, ο COO της Apple και δεύτερος πιο ισχυρός άνδρας της εταιρείας, μετά τον Cook
18. Anthony Levandowski, εργάστηκε σε Google και Uber στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης
19. Del Harvey, επικεφαλής του τμήματος Trust & Safety του Twitter
20.Terry Myerson, υπεύθυνος για Windows, Xbox και Surface της Microsoft

Demis Hassabis, ο Ελληνοκύπριος συνιδρυτής και CEO της DeepMind



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου