Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Ανοίγει τις πύλες της η πρώτη Ακαδημία της Apple


Στον τομέα της εκπαίδευσης στρέφεται η Apple ανοίγοντας την Πέμπτη 6 Μαΐου τις πόρτες της πρώτης Ακαδημίας για προγραμματιστές στις ιταλικές ακτές.

Για όσους βέβαια επιθυμούν να διασφαλίσουν μια θέση στο «μοντέρνο σχολείο» της Apple θα πρέπει να γνωρίζουν πως η αναμονή μπορεί να είναι μεγάλη. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως, ήδη, για τον πρώτο χρόνο αιτήθηκαν 4.000 άτομα μέσα σε 11 μέρες και εισήχθησαν μόνο 200, σύμφωνα με τον Guardian. Έγινε δηλαδή δεκτό το 5% των αιτήσεων – όσο περίπου το ποσοστό των εισαχθέντων στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, όπως το Harvard και το Stanford.

Το πλάνο βέβαια για την επόμενη χρονιά παρουσιάζεται εν μέρει ενισχυμένο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες θα δεχτεί 400 μαθητές. Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει ένα online τεστ και μια συνέντευξη και οι αιτήσεις θα ξεκινούν το καλοκαίρι.

Η φοίτηση στην πρώτη ακαδημία του είδους θα είναι σίγουρα καινοτόμα. Η εταιρεία θα προμηθεύει τους εκπαιδευόμενους με το πιο σύγχρονο iPhone, iPad και MacBook στην αρχή κάθε χρονιάς, και μάλιστα δωρεάν.
To iOs development center της Apple, βρίσκεται στο προάστιο του Saint Giovanni στο Teduccio, της Νάπολι. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι εννεάμηνο και προσανατολίζεται στην βελτίωση των ικανοτήτων ανάπτυξης μιας εφαρμογής με τη χρήση, φυσικά, των εργαλείων της Apple.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει o Guardian, η Apple μελέτησε ενδελεχώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης και καθόρισε την κάθε λεπτομέρεια της νέας Ακαδημίας, συμπεριλαμβανομένου ακόμα και του φωτισμού αλλά και του χρώματος των τοίχων των αιθουσών.

Ο σχεδιασμός του εκπαιδευτικού κτιρίου εκπονήθηκε από την ίδια την τεχνολογική εταιρεία σε συνεργασία με τον καθηγητή Πανεπιστημίου, Leopoldo Angrisani. Το διδακτικό μοντέλο είναι πολύ σύγχρονο και βασίζεται στην ανοιχτού τύπου τάξη, όπως τα γραφεία ανοιχτού τύπου που συναντά κανείς σε τεχνολογικές εταιρείες τα τελευταία χρόνια.

Μικρές ομάδες μαθητών θα κάθονται σε στρογγυλά θρανία διάσπαρτα στο χώρα, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με ειδικά ακουστικά ώστε ο καθηγητής να μπορεί να επικοινωνεί προσωπικά με τον κάθε μαθητή για την πρόοδό του χωρίς να ακούν οι γύρω του.

Όλα τα μαθήματα θα διδάσκονται, φυσικά, στα Αγγλικά, αφού θα υποδέχεται μαθητές από όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, τα μαθήματα θα στοχευουν στην ενίσχυση και βελτίωση των δεξιοτήτων ανάπτυξης λογισμικού iOs ενώ κατά το δεύτερο εξάμηνο οι φοιτητές θα παρακολουθούν μαθήματα σχετικά με την δημιουργία νέων εταιρειών και το σχεδιασμό εφαρμογών, οι οποίες θα φιλοξενούνται στο App Store.

Η πρώτη ανακοίνωση για την δημιουργία εκπαιδευτικού κέντρου από την Apple έγινε τον Ιανουάριο, αμέσως μόλις διασφαλίστηκε η συμφωνία με την Ιταλική κυβέρνηση. Η εταιρεία σκοπεύει να ανοίξει κι άλλα εκπαιδευτικά κέντρα για προγραμματιστές σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Ινδία και η Ινδονησία.

Παρόλο που οι εργασίες στις εγκαταστάσεις δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, το κολλέγιο με το οποίο συνεργάζεται η Apple, το University of Napoli Federico II, έδωσε στην δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες από τα μέρη στα οποία θα λαμβάνουν χώρα τα μαθήματα της νέας Ακαδημίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου