Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Startups και καινοτόμες ιδέες αναζητά η Eurobank


Η προώθηση της ανοικτής καινοτομίας στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και η δημιουργία ενός εγχώριου οικοσυστήματος από νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) στον συγκεκριμένο χώρο αποτελούν έναν από τους στόχους της Eurobank, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι από το περασμένο καλοκαίρι έχει προχωρήσει στη δημιουργία μίας γενικής διεύθυνσης ψηφιακής τραπεζικής.

Ένα δείγμα των προθέσεων της Eurobank αποτελεί η διοργάνωση στις 24-26 Ιουνίου του 1ου περιφερειακού διαγωνισμού FinTech Hackathon, στον οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν ομάδες από την Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια, που μέσα σε 48 ώρες θα κληθούν να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν προϊόντα και υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες και έχοντας επίσης πρόσβαση σε λειτουργίες της Eurobank μέσω μίας μορφής διασύνδεσης εφαρμογών, η οποία αποκαλείται API.

Όπως σημείωσε ο γενικός διευθυντής και group chief digital officer της Eurobank, Σωτήρης Συρμακέζης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του διαγωνισμού, το hackathon αποτελεί μία πρώτη πρωτοβουλία του Κέντρου Καινοτομίας που έχει δημιουργηθεί στην τράπεζα. Το συγκεκριμένο κέντρο έχει ως στόχους την έρευνα και ανάπτυξη νέων εφαρμογών, την παραγωγή αλλά και τη συγκέντρωση ιδεών εντός της τράπεζας, αλλά και τη δημιουργία σχέσεων με το οικοσύστημα των ελληνικών startups.

Ο κ. Συρμακέζης ανέφερε ότι η Eurobank δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και ήδη έχουν αρχίσει να υπάρχουν αποτελέσματα όπως το νέο app για smartphones που λανσαρίστηκε πρόσφατα. Στα πλάνα της Eurobank είναι, εφόσον, φυσικά, καλύπτουν κάποια ανάγκη, να κάνει χρήση των προϊόντων και των εφαρμογών που θα αναπτύξουν για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο hackathon, αλλά και γενικότερα οι επιχειρήσεις που θα προκύψουν από το fintech οικοσύστημα που θα επιδιωχθεί να δημιουργηθεί.

Σημειώνεται ότι οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο hackathon της Eurobank θα διεκδικήσουν ένα από τα τρία χρηματικά βραβεία που διαθέτει η τράπεζα στους διακριθέντες (5.000 ευρώ, 3.000 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου