Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Οι νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας για το 2016


Στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 1 Ιουνίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, απένειμε τα βραβεία στους τρεις νικητές του φετινού Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας. Σε συνέχεια της βράβευσης, ο συνολικός αριθμός νικητών ανέρχεται στους 14, από την ίδρυση του θεσμού το 2012 από το Libra Group, για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Οι νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας για το 2016 είναι οι: Blueground, Bubbllz και Raymetrics, με δραστηριότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών κλάδων, από φιλοξενία, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ, έως μετεωρολογία.

Οι νικήτριες εταιρείες θα λάβουν χρηματοδότηση ύψους €1.250.000, συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring), καθώς και ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης (νομικά, λογιστικά, μάρκετινγκ, τεχνολογία, επικοινωνία και διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού). Η συνεχής υποστήριξη που θα λάβουν από το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας και τους συνεργάτες του, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επιτυχημένη εφαρμογή των επιχειρηματικών σχεδίων τους, ενώ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αποστολής του Βραβείου για τον εντοπισμό και την ενθάρρυνση των πιο ελπιδοφόρων νέων επιχειρηματικών προτάσεων στην Ελλάδα.

Κατά τη φετινή διοργάνωση υποβλήθηκαν συνολικά 1.100 επιχειρηματικές ιδέες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών από την έναρξη του θεσμού. Κάθε χρόνο οι νικητές επιλέγονται με βάση τις ολοκληρωμένες επιχειρηματικές τους προτάσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονταν από βιωσιμότητα, καινοτομία, χρηματοοικονομική σύνεση καθώς και προοπτική δημιουργίας θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

Ο Jimmy Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας σχολίασε: «Ο αριθμός ρεκόρ των φετινών συμμετοχών αποδεικνύει ότι το επιχειρηματικό πνεύμα στην Ελλάδα, είναι ζωντανό και ισχυρό. Συγχαίρουμε τους 1.100 φετινούς συμμετέχοντες, οι οποίοι επέδειξαν το θάρρος και την πίστη να κάνουν την επιχειρηματική τους ιδέα πραγματικότητα. Για την κριτική επιτροπή, η επιλογή των τελικών νικητών ανάμεσά από 10 εξαίρετους φιναλίστ ήταν μία άκρως απαιτητική διαδικασία. Είμαστε υπερήφανοι που υποδεχόμαστε στην οικογένεια του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας τους φετινούς νικητές και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί τους, έτσι ώστε μέσω της δραστηριότητάς τους να ενισχύσουν την ελληνική οικονομία και να δημιουργήσουν ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που έχουν ήδη δημιουργηθεί, από προηγούμενους νικητές.»

Νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας για το 2016 αναδείχθηκαν οι εξής: 

BLUEGROUND

Μία αλυσίδα πλήρως επιπλωμένων και εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων, σπιτιών και βιλλών βασιζόμενη στη μετατροπή υπαρχόντων οικιστικών ακινήτων με την υποστήριξη της τεχνολογίας. Η εταιρία λειτουργεί όπως ένα ξενοδοχείο με τη διαφορά ότι αντί να έχει δωμάτια σε ένα μεμονωμένο κτίριο, λειτουργεί ανεξάρτητες κατοικίες διεσπαρμένες στις πόλεις που δραστηριοποιείται. Η blueground (www.theblueground.com) εξυπηρετεί επισκέπτες είτε στα πλαίσια επαγγελματικού ταξιδιού είτε αναψυχής σε Ελλάδα, Τουρκία και σύντομα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αιτούντες: Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, Αλέξης Μαραγκός, Ανδρέας Νεζερίτης, Πέννυ Παπακωνσταντίνου.

BUBBLLZ

Το bubbllz (www.bubbllz.com) είναι μία mobile εφαρμογή που επιβραβεύει τους χρήστες για τα social post τους. Παράλληλα είναι μια web marketing πλατφόρμα, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε καταστήματα, επιχειρήσεις, brands να προβάλλουν προϊόντα και υπηρεσίες μέσω User Generated Content. Οι χρήστες απλά βγάζουν μια φωτογραφία ή selfie με το προϊόν που αγοράζουν και δημιουργείται ένας κωδικός ανταμοιβής. Η φωτογραφία ανεβαίνει στα social media, και οι χρήστες ανταμείβονται άμεσα, με εκπτώσεις, κουπόνια,διαγωνισμούς, loyalty πόντους και ειδικές προσφορές.

Αιτούντες: Κωνστάντιος Μπατσιώλας, Γεώργιος Θρασκιάς, Παναγιώτης Χατζηδάκης.

RAYMETRICS

Η Raymetrics (www.raymetrics.com) στοχεύει στο σχεδιασμό και ανάπτυξη ενός εξελιγμένου, ιδιαίτερα καινοτόμου, νέας γενιάς τρισδιάστατου σεϊλόμετρου (ceilometer). Σε αντίθεση με τις υπάρχουσες τεχνολογίες, το συγκεκριμένο σύστημα θα είναι σε θέση να παρέχει τρισδιάστατη απεικόνιση της νέφωσης στον εναέριο χώρο ενός αεροδρομίου καθώς και το ύψος βάσης των νεφών σε οποιοδήποτε σημείο. Επιπλέον, θα είναι σε θέση να παρέχει σχεδόν σε πραγματικό χρόνο το ύψος του ατμοσφαιρικού οριακού στρώματος και της ορατότητας σε κάθε δυνατή κατεύθυνση.

Αιτούντες: Νίκος Κόντος, Γιώργος Γεωργούσσης, Matthew Woollard.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ιδρύθηκε το 2012 με στόχο την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας τις πλέον υποσχόμενες νέες επιχειρήσεις. Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας διαχειρίζεται και χρηματοδοτείται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας από το Libra Group, το οποίο έχει δεσμευτεί για χρηματοδότηση ύψους 10.000.000€ προς το θεσμό. Το Βραβείο διανύει τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του, βραβεύοντας κάθε χρόνο έναν έως πέντε νικητές.

Υποστηρικτές του προγράμματος είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία, ο κος Δημήτρης Γουλανδρής και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Ανάμεσα στους υποστηρικτές των νικητών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας είναι η Antidote, η Intracom Telecom, το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft, η Moore Stephens, η People for Business, η Reed Smith, η SAP Hellas και η White Room.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου