Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Οι πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες CEO για το 2015


Παρόλο που το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων παραμένει ένα «αγκάθι» στην αμερικανική κοινωνία, η «κορυφή» παραμένει ανεπηρέαστη.

Παρόλο που το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων παραμένει ένα «αγκάθι» στην αμερικανική κοινωνία, η «κορυφή» παραμένει ανεπηρέαστη.

Μάλιστα, 17 από τα 200 κορυφαία στελέχη στην ετήσια έκθεση Bloomberg Pay Index είναι γυναίκες. Μπορεί να σας φαίνεται μικρός ο συγκεκριμένος αριθμός, ωστόσο είναι πραγματικά ικανοποιητικός εάν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν μόνο 21 γυναίκες CEO στην αμερικανική λίστα Fortune 500.

Η υψηλότερα αμειβόμενη γυναίκα της κατάταξης είναι η co-CEO της Oracle, Safra Catz, η οποία έλαβε 57 εκατ. δολάρια την περασμένη χρονιά από ειδικά βραβεία, ετήσιες επιχορηγήσεις των αποθεμάτων και το μισθό της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σημειώνεται ότι η αποζημίωση της Catz, του co-CEO, Mark Hurd καθώς και του Προέδρου της εταιρείας, Larry Ellison, ελέγχεται από τους μετόχους της Oracle, η πλειοψηφία των οποίων τάσσονται κατά των πακέτων αμοιβών των στελεχών.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται η Ruth Porat, CFO της Alphabet Inc., με 41 εκατ. έσοδα για το 2015 και στη συνέχεια ακολουθεί η Mary Barra, CEO της GM, η οποία έλαβε 35 εκατ. δολάρια για την ίδια χρονιά.

Αυτές είναι οι πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες CEO για το 2015


H Αngela Ahrendts, η οποία ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα CEO για το 2014, σύμφωνα με το Bloomberg Pay Index, σήμερα βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας.

Η SVP της Apple έλαβε 81,6 εκατ. δολάρια ως συνολικό ποσό αποζημίωσης, όταν αποχώρησε από τη Burberry το 2014, ενώ την περσινή χρονιά η Ahrendts, η οποία εποπτεύει τη λιανική πώληση και τα online καταστήματα της τεχνολογικής εταιρείας κέρδισε 28 εκατ. δολάρια.

Η παραπάνω έκθεση δεν αποτελεί την πρώτη απόδειξη ότι οι γυναίκες που βρίσκονται στην κορυφή των εταιρειών δεν υπόκεινται στο μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δυο φύλων: Μια πρόσφατη ανάλυση σε 100 μεγάλες δημόσιες εταιρείες ανέδειξε ότι οι γυναίκες CEO γιγάντων εταιρειών έβγαλαν πολλά περισσότερα από τους άνδρες συναδέλφους τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου