Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Αυτές είναι οι 10 ακριβότερες πόλεις παγκοσμίως


Το 2015 ήταν μια… βίαιη χρονιά για το κόστος διαβίωσης στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Η πτώση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων, οι υποτιμήσεις νομισμάτων και η γεωπολιτική αβεβαιότητα συνέβαλαν στη σχετική μείωση του κόστους ζωής για μια σειρά πόλεων, σύμφωνα με τον εξαμηνιαίο δείκτη τιμών του Economist Intelligence Unit.

Ενδεικτικά, η ισχυροποίηση του δολαρίου είχε σαν αποτέλεσμα δεκαέξι αμερικανικές λίστες να ανέβουν στην κατάταξη αρκετά υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, η Αθήνα κατετάγη στην 84η θέση της λίστας-όπως και πέρσι-μαζί με τη Λισσαβώνα.

Δείτε τις δέκα ακριβότερες πόλεις του κόσμου:

1. ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Σιγκαπούρη φιγουράρει στην κορυφή της λίστας, έχοντας εκτοπίσει το Τόκιο από το 2013.

2. ΖΥΡΙΧΗ
Μετά την απελευθέρωση της ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου με το ευρώ, η ελβετική πρωτεύουσα κατέστη η δεύτερη ακριβότερη πόλη στον κόσμο και η ακριβότερη πόλη στην Ευρώπη.

3. ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Μία «ανάσα» πίσω από τη Ζυρίχη βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ που «σκαρφάλωσε» επτά θέσεις υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη κατάταξη.

4. ΓΕΝΕΥΗ
Δεύτερη ελβετική πόλη στη λίστα και μάλιστα, στην πρώτη πεντάδα. Η Γενεύη βρίσκεται φέτος τρεις θέσεις υψηλότερα σε σχέση με πέρσι.

5. ΠΑΡΙΣΙ
Το Παρίσι έπεσε από την δεύτερη στην πέμπτη θέση της λίστας φέτος, ωστόσο παραμένει η ακριβότερη πόλη της Ευρωζώνης.

6. ΛΟΝΔΙΝΟ
Η βρετανική πρωτεύουσα παραμένει σταθερά μέσα στην πρώτη δεκάδα των ακριβότερων πόλεων στον κόσμο και στην Ευρώπη.

7. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Στην ίδια θέση με πέρσι συναντάμε την Νέα Υόρκη, η οποία αποτελεί την ακριβότερη αμερικανική πόλη

8. ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
Η πρωτεύουσα της Δανίας βρίσκεται στην όγδοη θέση της λίστας και καθίσταται μία από τις ακριβότερες στην Ευρώπη για αυτή την χρονιά.

9. ΣΕΟΥΛ
Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας φιγουράρει στην ένατη θέση της λίστας με τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου.

10. ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Άλλη μία αμερικανική πόλη στη λίστα και μάλιστα, στην πρώτη δεκάδα. Οι τιμές στο Λος Άντζελες επηρεάστηκαν από το «σκληρό» δολάριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου