Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Απόβαση των Λαρισαίων με δέκα σημεία ΘΕΣγάλα στην Αθήνα



Κάθοδο στην Αθήνα με δέκα αυτόματους πωλητές σε επιλεγμένες γειτονιές επιχειρεί ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, διαθέτοντας απ’ ευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές τα προϊόντα του. Μετά τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, ο ΘΕΣγάλα θα προμηθεύει καθημερινά την αγορά της Αθήνας, με το φρέσκο, λίγων ωρών, συνεταιριστικό γάλα, στους αυτόματους πωλητές γάλακτος.

H καινοτομία εισήχθη στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια και αποτελεί πλέον πρακτική σε γειτονιές όπως το Περιστέρι (δύο καταστήματα), ο Πειραιάς, η Νίκαια, το Αιγάλεω, το Παγκράτι, οι Αμπελόκηποι, το Γαλάτσι, το Χαλάνδρι και ο Νέος Κόσμος.

Με την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων στην Αθήνα, ο ΘΕΣγάλα διαθέτει πλέον 43 συνολικά καταστήματα στις τρεις πόλεις όπου έχει παρουσία (Λάρισα 16, Θεσσαλονίκη 17 και Αθήνα 10), ενώ έχει ως άμεσο στόχο την προοδευτική επέκταση του δικτύου των καταστημάτων του μέσα στο 2016, τόσο με την αύξηση της γεωγραφικής κάλυψης της Αθήνας όσο και με τη δημιουργία σημείων πώλησης και σε άλλα αστικά κέντρα.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ του συνεταιρισμού Αθανάσιο Βακάλη, πρόκειται για μια επένδυση που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Η τιμή του φρέσκου γάλακτος στην Αθήνα ανέρχεται στο 1 ευρώ το λίτρο (με τη χρήση της προπληρωμένης κάρτας του ΘΕΣγάλα) έως 1,10 ευρώ (με τη χρήση μετρητών), ενώ για τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των αυτόματων πωλητών, μέλη του ΘΕΣγάλα θα βρίσκονται στα καταστήματα για να ενημερώνουν τους καταναλωτές για τη χρήση των μηχανημάτων διάθεσης.

Η έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων στην Αθήνα, ξεκίνησε πρακτικά χθες το απόγευμα, εφοδιάζοντας τους Αυτόματους Πωλητές με γάλα που θα έχει παραχθεί σε λιγότερο από 24 ώρες. Μία διαδικασία η οποία θα επαναλαμβάνεται καθημερινά.


Οι αυτόματοι πωλητές λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και προσφέρουν στους καταναλωτές: γάλα πλήρες (ενός και μισού λίτρου), γάλα ελαφρύ (ενός και μισού λίτρου), ημίσκληρο τυρί (συσκευασμένο), λευκό αγελαδινό τυρί (συσκευασμένο) και το σοκολατούχο γάλα θεςCHOCO.

Τόσο τα τυριά όσο και το σοκολατούχο γάλα παρασκευάζονται από 100% φρέσκο αγελαδινό γάλα από τις φάρμες του ΘΕΣγάλα. Στους αυτόματους πωλητές, διατίθενται επίσης γυάλινα μπουκάλια πολλαπλών χρήσεων και πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης, ενώ οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν και τα δικά τους μπουκάλια για την προμήθεια του γάλακτος.

Στο πλαίσιο επέκτασης του δικτύου αυτόματων πωλητών του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Θανάσης Βακάλης, επισημαίνει ότι «πιστεύουμε πως η λειτουργία του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, είναι ένα ζωντανό, πραγματικό παράδειγμα αυτοοργάνωσης, συνεργειών και ορθής λειτουργίας του πρωτογενούς τομέα, που δείχνει την έμπρακτη απάντηση στα προβλήματα της εποχής μας. Όπως ο ΘΕΣγάλα, έτσι και άλλοι παραγωγοί μπορούν να συνεταιριστούν, να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, χωρίς να περιμένουν μαγικά ραβδιά, και να προσδώσουν υπεραξία στην παραγωγή τους, να δουν τις εκμεταλλεύσεις τους επιχειρηματικά, να καινοτομήσουν και να δώσουν την ευκαιρία στους Έλληνες καταναλωτές και όχι μόνο να απολαύσουν ποιοτικά τοπικά προϊόντα, απ’ ευθείας από τον παραγωγό».

Συνεχής ανάπτυξη
Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, ιδρύθηκε το 2011 και αποτελείται από 100 αγελαδοτρόφους και 50 φάρμες της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, στις οποίες παράγονται καθημερινά 120 τόνοι φρέσκου αγελαδινού γάλακτος, που αντιπροσωπεύουν το 10% της εγχώριας παραγωγής. Σύντομα, και μέσα από τη σκληρή δουλειά και το μεράκι των μελών του, εξελίχθηκε στον πρώτο πρότυπο παραγωγικό συνεταιρισμό αγελαδινού γάλακτος που ιδρύθηκε στη χώρα μας. Η δημιουργία του ΘΕΣγάλα δικαίωσε τις προσπάθειες των μελών του για μια διαφορετική προσέγγιση στη συνεταιριστική αντίληψη. Με κεντρικό σύνθημα «Συνεταιριζόμαστε διαφορετικά» ο ΘΕΣγάλα προσπαθεί να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του, συνδυάζοντας την παροχή υψηλής ποιότητας γάλακτος στους καταναλωτές σε δίκαιες τιμές, αντάξιες της υπεραξίας του τελικού προϊόντος. Η συνεχής αναπτυξιακή δυναμική του Συνεταιρισμού επιβεβαιώνει καθημερινά την επένδυση ψυχής των μελών του.

Το 2016 ο ΘΕΣγάλα έθεσε σε λειτουργία το νέο ιδιόκτητο, υπερσύγχρονο και πλήρως αυτοματοποιημένο εργοστάσιο παστερίωσης γάλακτος στη Θεσσαλία.

Success story
  • Ο ΘΕΣγάλα διαθέτει πλέον 43 συνολικά καταστήματα στις 3 πόλεις όπου έχει παρουσία.
  • Αναλυτικότερα, διαθέτει 16 σημεία στη Λάρισα, 17 στη Θεσσαλονίκη και 10 στην Αθήνα.
  • Η τιμή του φρέσκου γάλακτος στην Αθήνα ανέρχεται στο 1 ευρώ το λίτρο με τη χρήση κάρτας.
  • Οι αυτόματοι πωλητές εφοδιάζονται με γάλα που θα έχει παραχθεί σε λιγότερο από 24 ώρες.



ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου