Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

135 Γεωπόνοι και Κτηνίατροι για καταγραφή ζημιών από καιρικά φαινόμενα


Με 135 εποχικούς Γεωπόνους και Κτηνίατρους θα ενισχυθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές που προκάλεσαν σε εκτάσεις και ζωικό κεφάλαιο τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα του περασμένου χειμώνα.

Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν 125 ΠΕ Γεωπόνοι και 10 ΠΕ Κτηνίατροι στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, αλλά και στα Περιφερειακά Υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Κοζάνη, Λάρισα, Λαμία, Αθήνα, Αγρίνιο, Πάτρα, Τρίπολη και Ηράκλειο.

Για καθεμία από τις ειδικότητες απαιτούνται Βεβαιώσεις Ασκησης Επαγγέλματος Γεωτεχνικού ειδικότητας Γεωπόνου ή Κτηνιάτρου, ή Βεβαιώσεις Συνδρομής Νομίμων Προϋποθέσεων Εναρξης Ασκησης Επαγγέλματος στις αντίστοιχες ειδικότητες, που εκδίδονται από το ΓΕΩΤΕΕ.

Τα κριτήρια
Οι τίτλοι σπουδών που θα γίνονται δεκτοί είναι, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθοι: Πτυχίο ή δίπλωμα Γεωπόνου Τμήματος: Γεωπονίας ή Φυτικής Παραγωγής ή Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής ή Ζωικής Παραγωγής ή Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών ή Γεωπονίας Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής ή Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας ή Γεωργικής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας ή Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Επίσης, απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος Γεωτεχνικού ειδικότητας Γεωπόνου ή βεβαίωση άσκησης Γεωτεχνικού επαγγέλματος ειδικότητας Γεωπόνου.

Το νέο γεωτεχνικό προσωπικό θα ενισχύσει τον ΕΛΓΑ στο έργο της καταγραφής ζημιών που προκαλούνται από ακραία καιρικά φαινόμενα απρόβλεπτα σε ένταση, έκταση, τόπο και χρόνο.

Οι πραγματογνωμοσύνες των ζημιών αυτών πρέπει να ολοκληρώνονται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για να μην αλλοιωθούν τα στοιχεία στα οποία στηρίζονται τα πορίσματα της ζημιάς.

Πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα 210 7490476, 210 7490576 και 210 7490497.



ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου