Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού από το freeCodeCamp


To freeCodeCamp είναι μια διαδικτυακή κοινότητα που σε βοηθάει να μάθεις προγραμματισμό. Αποτελείται από πάνω από 200.000 μέλη (με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς!) που παρέχουν βοήθεια και ανατροφοδότηση το ένα στο άλλο. Περιέχει εκατοντάδες ασκήσεις πάνω στις βασικές τεχνολογίες και εργαλεία προγραμματισμού στο διαδίκτυο όπως HTML5, CSS3, βάσεις δεδομένων, Git, Node.js, React.js και D3.js.

Είναι δωρεάν, βασίζεται σε ανοιχτό λογισμικό και ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει. Υπάρχουν ενεργές κοινότητες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες πόλεις του κόσμου.


Η ιδιαιτερότητα του σε σχέση με άλλα MOOCS ή ιστοσελίδες εκμάθησης προγραμματισμού είναι πως μετά την ολοκλήρωση της ύλης οι μαθητές συμμετέχουν στη δημιουργία λογισμικού για μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, αποκτώντας έτσι πολύτιμες γνώσεις και δημιουργώντας πραγματικές εφαρμογές που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν κάθε μέρα.

To freeCodeCamp είναι ιδανικό τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους προγραμματιστές που θέλουν να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους. Πέρα από τις απλές ασκήσεις οι μαθητές πρέπει να ολοκληρώσουν και κάποιες εργασίας (που ανεβάζουν στο codepen) με τις οποίες μπορούν να χτίσουν το portfolio τους. Αναλόγως με τα μαθήματα που θα παρακολουθήσουν μπορούν να πάρουν τις εξής πιστοποιήσεις:
  • Front End Development Certification (Ολοκλήρωση 10 εργασιών σε HTML, CSS, jQuery, και JavaScript)
  • Data Visualization Certification (Ολοκλήρωση 10 εργασιών σε React, Sass και D3.js)
  • Back End Development Certification (Ολοκλήρωση 10 εργασιών σε Node.js, Express και MongoDB)
  • Full Stack Development Certification (Ολοκλήρωση όλων των παραπάνω και υλοποίηση 4 εργασιών για μη κερδοσκοπικές οργανώσεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου