Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Οι ελληνικές σοκολάτες που έφτασαν στα Όσκαρ και τον Λευκό Οίκο


Oι σοκολάτες της ζωής (Zoe’s Chocolates) είναι μια οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς με ρίζες στην Αχαΐα και στο Λεονίδιο. Οι σοκολάτες τους σερβίρονται από τα Όσκαρ και τα Έμμις μέχρι τον Λευκό Οίκο και τα συμβούλια των G8. Έχουν φτιάξει σοκολάτες για την Όπρα και ειδικά σχεδιασμένα σοκολατάκια για τον γάμο του Ζακ Γκαλιφιανάκη.

Η Ζωή, ο Παντελής και ο Πέτρος Τσουκάτος είναι τρία αδέρφια που μαζί με τον πατέρα τους Γιώργο ξεκίνησαν της εταιρεία Zoe's Chocolate για να συνεχίσουν την παράδοση.

Οι μακρινοί θείοι του ήρθαν στην Αμερική από την Ελλάδα στις αρχές του 1900 και πουλούσαν παραδοσιακές, σπιτικές, τυλιχτές στο χέρι σοκολάτες  και χειροποποίητες σοκολάτες φτιαγμένες από συνταγές που θυμόνταν από τους γονείς τους. Λίγο καιρό αργότερα αποφάσισαν να εγκατασταθούν στο Γουέινσμπορο, όπου άνοιξαν κατάστημα με σοκολάτες το 1902.

Ο πατέρας τους δούλευε ως αρχισοκολατοποιός στην οικογενειακή επιχείριση και τα αδέρφια μεγάλωσαν στο μεθυστικό άρωμα της σοκολάτας.


«Ο πατέρας μας είναι από το Λεονίδιο της Πελοποννήσου και η μητέρα μας από μια γειτονική πόλη. Αν και μεγαλώσαμε στην Αμερική οι γονείς μας μας πήγαιναν στην Ελλάδα για ολόκληρα τα καλοκαίρια. Από τότε είχαμε στενές σχέσεις με τα ξαδέρφια μας και το υπόλιπο σόι μας, και είμαστε πολύ τυχεροί γι' αυτό» λέει η Ζωή Τσουκάτου στη συνέντευξή της στο ellines.com.

Αφού αρχικά δούλεψαν σε άλλα πεδιά, τα τρία αδέρφια επιθύμησαν την παράδοση που αγαπούσαν τόσο πολύ και την επιχείρηση μέσα στην οποία μεγάλωσαν. Έτσι άνοιξαν την εταιρεία Zoe's Chocolate το 2007.

Οι Σοκολάτες της Ζωής συνδυάζουν το πνεύμα, την επιδεξιότητα, την παράδοση των παλαιότερων γενιών και τους πραγματικούς καλλιτέχνες σοκολατοποιούς με την μοντέρνα φινέτσα των σημερινών γεύσεων, μοδών και συστατικών.

Εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κληρονομιά τα πάντα είναι φρέσκα και φυσικά, φτιαγμένα από τοπικά υλικά. Μπακλαβάς, Φυστίκι Αιγίνης, Ταχίνι είναι εμπνευσμένα από την Ελλάδα.

«Αντί να ακολουθούμε τη μόδα θέλουμε να τη δημιουργούμε. Για να το καταφέρουμε κοιτάξαμε στο παρελθόν μας για να εμπνευστούμε και να δημιουργήσαμε τη μεσογειακή γραμμή σοκολατών, οι οποίες περιέχουν ελληνικό γιαούρτι και φιλέτο μελιού, τα οποία πρόσφατα βραβεύτηκαν. Ελληνικά επιδόρπια και γεύσεις είναι σίγουρα η έμπνευση για τη γραμμή σοκολάτας μας. Αυτές είναι οι γεύσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε και αγαπάμε» προσθέτει η Ζωή.

Με κοντά 50 γλυκίσματα στο γλυκό τους ρεπερτόριο, οι Τσουκάτοι δουλεύουν διαρκώς σε νέες ιδέες να αναμείξουν τη σοκολάτα με άλλες γεύσεις και να δημιουργήσουν νέα αριστουργήματα.


Πηγή: ellines.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου