Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

22 Φεβρουαρίου, Πάτρα: «Εξάρτηση από ουσίες: Νόσος ή Προσωπική Επιλογή;»


Το Παράρτημα Πατρών της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε) σε συνεργασία με την Ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ),  πραγματοποιεί την επιστημονική ημερίδα με θέμα «Εξάρτηση από ουσίες: Νόσος ή Προσωπική Επιλογή;» που θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αγοράς Αργύρη στην πόλη της Πάτρας.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση, η συζήτηση και η εξαγωγή ουσιαστικών συμπερασμάτων στη σχέση που οφείλουν να έχουν τόσο οι ιατροί όσο και τα μέλη της κοινωνίας γενικότερα με τα εξαρτημένα άτομα. Η ιδιαίτερη σημασία του θέματος διαφαίνεται από το γεγονός ότι πέρα από τη ζωή των ίδιων των εξαρτημένων ατόμων που επηρεάζεται άμεσα, αλλάζει και αυτή των οικογενειών τους καθώς και του ευρύτερου κοινωνικού πλαισίου. Για τον λόγο αυτό, στην ημερίδα, εκτός από το κατεξοχήν ιατρικό κομμάτι, θα γίνει και ανθρωπιστική-κοινωνιολογική προσέγγιση του θέματος η οποία θα αποσκοπεί στην ενημέρωση όλου του κοινωνικού συνόλου, προς την ταχύτερη ένταξη τέως εθισμένων ατόμων σε αυτό και στην αποφυγή φαινομένων κοινωνικής αποξένωσής τους. 

Με κύριο γνώμονα της σκέψης  πως τα άτομα αυτά μπορούν να είναι πλήρως ενεργά στην καθημερινότητά τους και να ξεπεράσουν τα τυχόν προβλήματα που εμποδίζουν την κοινωνική τους εξέλιξη, η οργανωτική ομάδα σας καλωσορίζει στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «Εξάρτηση από ουσίες: Νόσος ή Προσωπική Επιλογή;». 

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους συμμετέχοντες και θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου