Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Οι 10 χώρες με τους πιο καλοπληρωμένους εργαζόμενους


Οι ΗΠΑ μπορεί να είναι διάσημες για πολλά πράγματα αλλά σίγουρα δεν μπορεί να διεκδικήσουν την... πρωτιά σε ότι αφορά τους μισθούς. Από το 2014 και μετά, το μέσο πακέτο αποδοχών στις Ηνωμένες Πολιτείες το έχει ξεπεράσει το πολύ μικρότερο κράτος του Λουξεμβούργου.

Έρευνα του ΟΟΣΑ υπολόγισε το μέσο όρο των μισθών μεταξύ των κρατών μελών του με το 2014 να είναι το πιο πρόσφατο έτος δεδομένων.

Η έρευνα αναδεικνύει σημαντικές διαφορές εντός του οργανισμού αφού τουλάχιστον $ 45.000 χωρίζουν εκείνους που βρίσκονται στην κορυφή από εκείνους που βρίσκονται στην τελευταία θέση.

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει τα κορυφαία 10 έθνη με τον υψηλότερο μέσο όρο των μισθών.


Με τον μέσο όρο των μισθών να ξεπερνά τις 60.000 δολάρια, το Λουξεμβούργο εμφανίζει μία σημαντική άνοδο έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών που κατέχουν τη δεύτερη θέση με μέσο όρο τα 57.139 δολάρια.

Η Ελβετία βρίσκεται στην τρίτη θέση με μέσο όρο τις 57.000 λίρες Αγγλίας.

Στο top 10 κυριαρχούν τα βόρεια ευρωπαϊκά κράτη όπως η Νορβηγία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Δανία και το Βέλγιο ενώ ο Καναδάς και η Αυστραλία ολοκληρώνουν το διάγραμμα.

Σύμφωνα με την έκθεση υπήρξε μία μικρή αύξηση στο μέσο όρο των μισθών φέτος. Ωστόσο, πολλά από τα κράτη που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα είδαν το μισθό τους να μειώνεται από το 2013 ως και το 2014.

Για παράδειγμα, η Αυστραλία, η Ολλανδία και το Βέλγιο σημείωσαν μικρή πτώση στη μισθολογική τους κλίμακα.

Το γεγονός ότι το Λουξεμβούργο βρίσκεται στην κορυφή του γραφήματος είναι εν μέρει αποτέλεσμα μίας αύξησης του κατώτατου μισθού αφού το 2013 ήταν η υψηλότερη στον ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι εκπαιδευτικοί στο Λουξεμβούργο ανήκουν στους πιο "καλοπληρωμένους" σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τέλος, ο ισχυρός χρηματοπιστωτικός κλάδος αλλά και οι σημαντικές ξένες επενδύσεις που έγιναν στη χώρα, επέφεραν σημαντικά κεφάλαια στο μικρό κρατίδιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου