Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

4 Μαρτίου, Τεχνόπολη: Ημέρα καριέρας ατόμων με αναπηρία


Ένα από τα βασικά προβλήματα της σημερινής κοινωνίας είναι πως δεν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις ώστε ένας άνθρωπος με αναπηρία να νιώσει ασφάλεια και να προσφέρει άνετα τις εθελοντικές του υπηρεσίες, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα ιδανικά του εθελοντισμού τα οποία εδώ και χρόνια πρεσβεύει η πλατφόρμα εθελοντών της Glovo.

Έτσι δημιουργήθηκε η GloVo.4all, που στόχο έχει την ενεργοποίηση των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κάποια κινητική ή αισθητηριακή αναπηρία ώστε να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να κερδίσουν από τα οφέλη του εθελοντισμού.

To Career Fair.4all είναι η πρώτη διοργάνωση που φέρνει την ελληνική αγορά εργασίας κοντά στα άτομα με αναπηρία. Στις 4 Μαρτίου 2016, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, πάνω από 15 εταιρείες, φορείς και ειδικοί σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και εμψύχωσης θα συνευρεθούν με ανθρώπους με κάποια μορφή αναπηρίας σαν ένα πρώτο βήμα γνωριμίας και αλληλεπίδρασης.

Σκοπός του Career Fair.4all είναι να κινητοποιήσει τα άτομα με αναπηρία, να ευαισθητοποιήσει το εργοδοτικό περιβάλλον σε θέματα εργασιακής περιθωριοποίησης και να δημιουργήσει συνθήκες επαγγελματικής προοπτικής και απορρόφησης για ένα ΕΝΕΡΓΟ ανθρώπινο δυναμικό που μένει στην αφάνεια.

Βασικός άξονας του Career Fair είναι η προσωπική επαφή των ατόμων με αναπηρία με στελέχη εταιριών (μέσω της πραγματοποίησης συνεντεύξεων ή της συζήτησης πάνω στο βιογραφικό του υποψηφίου) και η ενδυνάμωση του επαγγελματικού τους προφίλ.

Ειδικά σεμινάρια πριν την εκδήλωση:

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 το Career Fair.4all έχει οργανώσει ειδικέςεκπαιδευτικές ημερίδες προετοιμασίας για υποψηφίους και εταιρίες που θα προηγηθούν της Ημέρας Καριέρας:

ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο από το British Council για τις εταιρίες που ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν άτομα με αναπηρία στο οργανόγραμμά τους, στα πλαίσια του προγράμματός του Ισότητα & Διαφορετικότητα. 10πμ – 1μμ, British Council, Φιλικής Εταιρίας 17

ΓΙΑ ΑμεΑ: Η εταιρία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού Randstad θα πραγματοποιήσει ειδικά σεμινάρια ενδυνάμωσης υποψηφίων ΑμεΑ (συμβουλές βιογραφικού, συνέντευξης, online παρουσίας κτλ.) 4μμ – 6μμ στο CUBE Athens, Κλεισόβης 8, Αθήνα

Οι άνθρωποι με αναπηρία είναι η μεγαλύτερη μειονότητα στον κόσμο αποτελώντας το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού. Στην Ελλάδα, σχεδόν το 10% του πληθυσμού πάσχει από κάποια μορφή αναπηρίας. Στην Ευρώπη, το 52% του εργατικού δυναμικού των ανθρώπων με αναπηρία παραμένουν οικονομικά ανενεργοί σε σχέση με το αντίστοιχο 28% ανθρώπων χωρίς αναπηρία. Ο κοινωνικός αποκλεισμός τους φέρει απώλεια πιθανού κέρδους ύψους ενός τρισεκατομμυρίου! (info: www.ilo.org)

Το Career Fair.4all διοργανώνεται από την GloVo.4all η οποία ασχολείται με την ένταξη και ενσωμάτωση ατόμων με κινητική και αισθητηριακή αναπηρία στον εθελοντισμό με την υποστήριξη του kariera.gr σε συνδιοργάνωση με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Η δράση τελεί υπό τηναιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Ο εμπνευστής και CEO της GloVo, Κωσταπάνος Μηλιαρέσης, δήλωσε: «Στόχος μας δεν είναι ο αριθμός προσλήψεων που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα στο Career Fair.4All, αλλάη αλλαγή της εργασιακής νοοτροπίας στην Ελλάδα. Επιτυχία για μας θα είναι μέσα στους επόμενους έξι μήνες οι άνθρωποι με αναπηρία να τολμήσουν να στείλουν τα βιογραφικά τους και τα βιογραφικά αυτά να τύχουν ανταπόκρισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου