Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

21/1, Κοινή εκδήλωση ALBA Graduate Business School και Μουσείο Ηρακλειδών


To ALBA Graduate Business School at The American College of Greece και το Μουσείο Ηρακλειδών συνδιοργανώνουν μια ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «STEM + START = SMART. Πρόσβαση στη Γνώση μέσω της Επιστήμης, της Τέχνης και των Μαθηματικών για την καλλιέργεια των δεξιοτήτων που απαιτεί ο 21ος αιώνας» την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 στο Μουσείο Ηρακλειδών.

Καθηγητές από το ALBA (Νικόλαος Α. Μυλωνόπουλος, Ph.D., Αναπληρωτής Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων και Όλγα Επιτροπάκη, Ph .D., Καθηγήτρια Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, Κάτοχος της Επώνυμης Ακαδημαϊκής Έδρας στη Διοίκηση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού «Σταύρος Κωστόπουλος») καθώς και στελέχη από το Μουσείο Ηρακλειδών (Άρης Μαυρομμάτης, Επιστημονικός υπεύθυνος Μουσείου Ηρακλειδών και Νικόλαος Κοντοπρίας, Εκτελεστικός διευθυντής Μουσείου Ηρακλειδών) θα συνδυάσουν και θα «επεξεργαστούν» ο καθένας από το δικό του γνωστικό πεδίο, το θέμα του STEM και της αξίας του τόσο στην παιδική, μαθητική και την ενήλικη, φοιτητική και επαγγελματική ζωή αλλά και πως ιδανικά λειτουργεί συμπληρωματικά με τις Τέχνες και τις Ανθρωπιστικές επιστήμες, έτσι ώστε να οδηγεί στην ολοκλήρωση, την αυθεντικότητα αλλά και την φρόνηση.

Πώς προετοιμάζουμε τις επόμενες γενιές και δη τις επόμενες γενιές στελεχών και ηγετών στην οικονομία; Είναι ξεκάθαρο ότι κύριο πεδίο ανταγωνισμού μεταξύ κρατών είναι η παραγωγή γνώσεων και δεξιοτήτων στις θετικές επιστήμες, τη μηχανική και την τεχνολογία. Ταυτόχρονα οφείλουμε να σκεφτούμε με ποια κριτήρια, ποιες προτεραιότητες και σε ποια ηθική κατεύθυνση θα εφαρμοστούν οι κατακτήσεις της επιστήμης. Η εμπειρία μας υποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν εφαρμογές της τεχνολογίας που είναι ουδέτερες αξιακών προτεραιοτήτων. Οι άνθρωποι της πράξης, οι πρωταγωνιστές του οικονομικού γίγνεσθαι, δηλαδή τα στελέχη και οι ηγέτες των επιχειρήσεων που μετουσιώνουν την επιστήμη σε κτήμα όλων των ανθρώπων είναι οι ίδιοι που αναπόφευκτα έχουν την ευθύνη να ζυγίζουν τις αξιακές και ηθικές παραμέτρους. Με ποιους τρόπους είναι δυνατό τα επιχειρηματικά στελέχη να αποκτήσουν τη γνώση και τη φρόνηση να αποφασίζουν ενσυνείδητα περί της ηθικής, πέραν των οικονομικών και τεχνικών αποφάσεων;

Αυτή η εκδήλωση επιχειρεί μια απόπειρα σύγκλισης δυο φαινομενικά αντίθετων πεδίων γνώσης. Των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας ως κινητήριων δυνάμεων της ευημερίας και της απασχόλησης, και της Τέχνης ως διόδου πρόσβασης στη γνώση για τον Άνθρωπο και τις αξίες που θέλουμε να επικρατήσουν στη νέα εποχή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Ηρακλειδών (Ηρακλειδών 16, Θησείο), στις 21 Ιανουαρίου 2016. Ώρα προσέλευσης 15:30-16:00.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και δηλώσεις συμμετοχής: Τμήμα Ανάπτυξης Στελεχών, exed@alba.edu.gr, 210 89.64.531

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου